DIVČIBARE 

Jednodnevna hiking tura 1. april 2017.

Divčibare su visoravan na planini Maljen na 110 km udaljenosti od Beograda, na nadmorskoj visini od oko 1000 m sa prijatnom i blagom klimom, sa nekoliko prirodnih rezervata. Predstavlja „vazdušnu banju“ zbog blagotvornog uticaja klime; do visoravni dopiru vazdušne mase iz Mediterana i sukobljavaju se sa vazdušnim masama Karpata i Panonske nizije, čime se može objasniti prisustvo joda u vazduhu.

 

Plan ture:

Polazak iz Beograda u 7h sa parkinga na uglu Sarajevske i Drinske ulice. Putovanje preko Beograda Ibarskom magistralom do Divčibara.

Pešačka tura startuje u 10h u dužini od oko 15 km: centar – Velika Pleća (1050 m) – Kraljev sto (1104m) –Stražara (1050m) – Golubac (1056 m) – Paljba – centar

Na pravcu kretanja postoji jedan izvor pitke vode. Na svakom vrhu/vidikovcu pauza uz razgledanje i fotografisanje do 15’.

Završetak prešačenja oko 15h, nakon čega je planiran ručak u nekom od restorana u centru Divčibara. U povratku se zaustavljamo i obilazimo slap Skakalo.

Povratak u Beograd oko 20h.
Dodatne napomene:

  • Oprema: Standardna za hiking akcije. Duboke planinarske cipele sa vibram đonom,  adekvatna planinarska odeća u skladu sa vremenskim prilikama. Mali ranac sa neophodnom planinarskom opremom za jednodnevnu akciju.
  • Tura spada u laku kategoriju. Na ovoj planinarskoj akciji mogu učestvovati svi koji vole uživanje u prirodi.
  • Tura se realizuje u saradnji sa planinarskim vodičem Duškom Popovićem.

CENA TURE: 1.250 Din.

U cenu je uključeno:

  • Prevoz minibusom,
  • Usluge vodiča i organizacija ture

U cenu nije uključeno:

  • Ishrana
  • Individualni troškovi učesnika izleta
PRIJAVE I INFORMACIJE: telefonom na broj 069 655 777, e-mailom na info@explore-serbia.rs
Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju tura i opšti uslovi putovanja organizacije „Explore Serbia“, Mart 2017.
Organizator zadržava pravo izmene programa
Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

"Jedan od najlepših izleta koji sam doživeo. Sve je bilo odlično organizovano od strane ljudi iz udruženja Explore Serbia, nemam nikakvih zamerki."

Stevan Jovićević

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.