Kanjon Nevideo-reka Tara

- Polazak sa Šćepan Polja -

Kanjon Nevideo se nalazi u centralnom delu Crne Gore na južnim obroncima planine Durmitor. Prvi put je osvojen 1965 godine a do tada „Nije-viđen“ odakle i potiče njegovo ime. Poslednji  je osvojeni kanjon u Evropi, a i danas je jedno od manje posećenih mesta. Kanjon je dug oko 3 km i ima veliki pad, odnosno veliki broj vodopada, virova i prolaza koje je izdubila voda. Na nekim mestima se njegove litice sužavaju i do pola metra,  a visina im doseže gotovo 400 m.

Jedinstveni adrenalinski doživljaj i uživanje koje pruža samo kanjon Nevideo.

08:30 Polazak iz Šćepan Polja. Vožnja džipovima ili minibusom kroz atraktivni prirodni ambijent Pive do mesta početka kanjoninga. Put ide pored Pivskog jezera, preko hidrocentrale Mratinje visoke 240m. Atraktivni predeli pružaju mogućnost uživanja u posmatranju i fotografisanju prirodnih lepota.

9.30h dolazak ispred kanjona Nevideo – Priprema za kanjoning: instrukcije od strane vodiča, presvlačenje i uzimanje opreme neophodne za bezbedan kanjoning jer je pojedine delove kanjona moguće proći samo uz pomoć alpinističke opreme.

10.00h kanjoning – već pri prvom dodiru Nevideo će vas potpuno zaseniti svojom neopisivom lepotom. Njegov veći deo se nalazi u večitoj senci jer zbog okomitih stena sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna. Na strmim i nepristupačnim stenama vladaju surovi uslovi za vegetaciju tako da se za kanjon može reći da je dragulj surove prirode. Širina kanjona na pojedinim mestima je manja od jednog metra. Zaustavićemo se u najtratktivnijim delovima kanjona radi uživanja I fotografisanja,

14.00h izlazak iz kanjona – Neponovljiva lepota tjesnaca, kaskada i penušavih bukova koju čuva kanjon Nevideo više su nego dovoljan razlog da vidite i doživite ovaj neverovatni dragulj Crne Gore.  Presvlačenje i skidanje opreme. Odlazak do restorana.

15.00h ručak. Ručak u nacionalnom restoranu u kojem možete poručiti organsku hranu pripremljenu na tradicionalan način.

17.00h vožnja kroz atraktivne predele Pive i dolazak u kamp Modra Rijeka

Napomene:

Iako veoma ekstreman doživljaj kanjoning ne zahteva posebnu fizičku spremnost, ali svi učesnici moraju biti stariji od 18 godina. Moraju biti zdravi i plivači.

Cena po osobi je 100€

Aranzman uključuje:
– besplatan parking za automobile
– ručak
– prevoz do kanjona i nazad
– osiguranje
– opremu
– vodiča
– CD sa fotografijama.

PRIJAVE:

1. telefonom na  +381 69 655 777

2. e-mailom na:  info@explore-serbia.rs

Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju i opšti uslovi putovanja  udruženja „Istraži Srbiju“
April 2012.
Share this:
facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

Sa ture 1. maj - Sopotnica, rafting Limom, kanjon Uvca:

"Živeti u Srbiji, a ne istražiti Srbiju i njene prirodne lepote je neprihvatljivo. Istraži Srbiju da bi i sebe bolje poznavao!
Recept za dobar provod: Avanturizam, dobro društvo, prirodne lepote Srbije i odlična organizacija!!!"

Dejan Ubović

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.
 

Copyright © 2010 - 2015 explore-serbia.rs. All Rights Reserved. WordPress Plugin

Moja planeta