Iskustvo

Za rafting nije neophodno prethodno veslačko iskustvo. Tokom spusta u čamcu je prisutan rafting skiper koji upravlja čamcem i brine o vašoj bezbednosti. Rafting se izvodi gumenim nepotopivim čamcima specijalno rađenim za divlje vode. Čamci su kapaciteta 8-10 osoba. Pre starta skiper održava kratak kurs o raftingu, čija upustva svi slede tokom spusta. Pored neopren odela i čizama, dobijate pojas za spasavanje i kacigu čije je nošenje obavezno.

Za kajak nije potrebno prethodno veslačko iskustvo. Kajaci su stabilni i laki za upravljanje. U njih sedaju po 2 osobe. Na nekim kajacima postoji i pomoćno srednje sedište (ukupno tri), gde može sedeti dete između dve odrasle osobe. Kajak ture prate iskusni instruktori kajaka koji pre starta drže kratak kurs o upravljanju kajacima.

Za tandem let sa instruktorom paraglajdinga nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, znanje ili posebna fizička sprema. Uputstva i informacije su vrlo jednostavne i dobijate ih od pilota paraglajdera pre samog tandem leta.

Oprema

Da, ukoliko želite, s tim što telefon neće biti kod vas sve vreme. Obezbeđujemo nepromočivu torbu u koju ćemo staviti telefone i jednu plastičnu kanticu po čamcu. Kada budete hteli da napravite fotografije, zamolićete skipera da vam kaže kada je najbolji trenutak da uzmete telefon iz torbe i nakon fotografisanja ga vratite nazad.

Na rafting ili splavarenje je potrebno poneti odeću koja se brzo suši i ne upija mnogo vode.

Najbolje je obući samo kupaći preko koga se oblači neopren odelo koje dobijate od nas. Neopren odelo štiti od hladnoće, tako što zadržava temperaturu tela. Apsorbuje moguće udarce o stenu. Ukoliko dođe do upada u vodu, izbacuje vas na površinu.

Ukoliko želite, možete obući sintetičku majicu i šorc preko čega se oblači neopren odelo. Od nas takođe dobijate neopren čizmice, čime su i noge zaštićene od hladnoće. Preko neopren odela se oblači pojas za spasavanje, dobijate i kacigu čije je nošenje obavezno.

Kajak ture se uglavnom izvode leti kada je toplo. Najbolje je obući sintetičku majicu jer se brzo suši i šorc. Ispod majice i šorca najbolje obući kupaći. Možete obući papuče ili sportske patike. Ukoliko je jako toplo, obavezno ponesite zaštitu od sunca: kapu, šešir, naočare i kreme sa UV faktorom.

Obucite se sportski i slojevito, zbog leta. Možete obući trenerku ili pantalone u kojima vam je ugodno, duksericu i obuti sportske patike

Najbolje obući samo kupaći, jer preko toga ide neopren (ronilačko) odelo, koje vas štiti od hladnoće jer zadržava temperaturu tela. Za prolazak kroz kanjon obavezno obujte udobne patike ili planinarske cipele. Najbolje da se patike ne klizaju i da vam zglobovi budu zaštićeni. Nošenje kacige koju dobijate od nas je obavezno.

Rezervacija

Da. Rezervacija je neophodna kako bi vam bilo zagarantovano mesto za turu. Neophodna je zbog angažovanja vodiča, opreme i svega ostalog što utiče na uspešnu realizaciju ture.

U slučaju da odustante od putovanja, morate nas na vreme obavestiti. Ukoliko turu otkažete 3 dana pred turu ili se na sam dan ture ne pojavite, novac se ne refundira.

Molimo vas da pročitate naš pravilnik o izvođenju tura, gde su u članu 10. precizno navedeni uslovi refundacije u slučaju otkaza.

Moguće da nećete biti u mogućnosti da odštampate potvrdu koju smo vam poslali e-mailom. Nema potrebe da je štampate, jer ćemo vas imati na spisku putnika. Molimo Vas da obavezno ponesete vašu ličnu kartu.

Ture

U opisu naših tura, uvek stoji napomena što se tiče kategorije i napora koji se savladava. U većini slučajeva, radi se o rekreativnim turama sa aktivnostima koje može svako da izvede.

Pojedine aktivnosti zahtevaju solidnu fizičku spremu, kao što su:

  • planinski biciklizam
  • pešačenje ili planinarenje sa više od 15 km dnevno i ukupnim usponom od minimum 800 m
  • via ferrata
  • kanjoning ture

Ukoliko imate strah od visine, ne preporučujemo da idete na kanjoning, ture sa penjanjem (via ferrata) i paraglajding.

Na većinu naših tura možete povesti decu. Pre prijave, dobro pročitajte plan ture i razmotrite da li deca mogu da izdrže planirane aktivnosti.

Za preporuku su ture koje su kombinacija pešačenja i obilazaka, kao i kajak ture i rafting ture u letnjim mesecima.

Maloletna deca uvek treba da budu u pratnji roditelja.

Na neke naše ture koje nisu zahtevne i ekstremne, možete ići sa vašim ljubimcima, kao što je splavarenje ili ture koje su kombinacija laganog pešačenja i obilazaka.

Vlasnici smeštaja gde spavamo, obično dozvoljavaju boravak i ljubimaca. Svakako, pre nego što se prijavite za turu, a želite da vodite vašeg ljubimca, molimo da se informišete da li je dozvoljeno da ide sa vama.

Organizujemo tim bildinge, u ponudi imamo brojne aktivnosti koje su dobre za komunikaciju između kolega i jačanje timskog duha. Obavestite nas šta biste želeli od aktivnosti sa vašim kolegama, kao i koje destinacije biste voleli da posetite. Ukoliko niste sigurni, rado ćemo vam dati predloge.

Pogledajte neke od naših predloga za tim bilding aktivnosti.

Uplata

Molimo Vas da nas kontaktirate, recite nam koje su Vaše omiljene aktivnosti, gde i kada želite da putujete, kako bismo Vas obavestili o svim troškovima.

Ne, ukoliko u detaljima ture nisu posebno izdvojeni drugi troškovi za fakultativne obilaske i ulaznice.

Vremenska prognoza

Zavisi od aktivnosti, ali idemo na pešačenje, penjanje, rafting, kajaking i kada pada kiša, duva vetar ili slično što nam priroda odredi tog dana. Na kraju krajeva, svi smo krenuli u avanturu! 🙂

Ako je vremenska prognoza takva i procenimo da je izvođenje ture nebezbedno, termin će biti promenjen. Svakako ćemo vas obavestiti o bilo kakvim mogućim izmenama.