Kalendar tura na kome možete naći definisane datume naših tura. Izaberite iz padajućeg menija mesec, klikom na događaj videćete detalje.

Ukoliko kalendar pregledate putem mobilnog telefona, klikom na znak plus + otvaraju se događaji.

Category: Planinarenje
Nacionalni park Rila - Sedam rilskih jezera i uspon na Musalu, najviši vrh Balkana »

Ceo dan

Rila je najviši planinski venac Bugarske, Balkanskog poluostrva i jugoistočne Evrope. Čini deo Rilsko-rodopskog masiva i njen najviši vrh je Musala na nadmorskoj visini od 2.925 m. Nacionalni park Rila ima ukupnu površinu od 81.046 hektara i najveći je od tri nacionalna parka u Bugarskoj. Proglašen je parkom prirode 1992. godine. Na teritoriji parka nalazi se više od 100 vrhova, sa nadmorskom visinom od preko 2000 metara. U visokim delovima Rile ima više od 120 stalnih i 30 privremenih glacijalnih jezera. Najpoznatija su Rilska jezera. Uglavnom se nalaze na dubokim dnu cirkova. Na Rili izviru neke od najdubljih i najdužih reka na Balkanskom poluostrvu – Iskar, Marica i Mesta. Teritoriju parka pokrivaju šumski ekosistemi kao što su smrča, jela, beli bor i patuljasti bor.

Na ovoj vikend turi očekuje nas izazov - uspon na vrh Musala, najviši vrh Balkana. Narednog dana ćemo ići stazom Sedam Rilskih jezera, koja predstavlja jedan od najpoznatijih trekova u nacionalnom parku. Prolazićemo kroz slikovite pejzaže sa glacijalnim jezerima od kojih svako ima svoju jedinstvenu lepotu. Boravak u planinskom ambijentu nacionalnog parka Rila, pružiće vam pravu blagodet.

Nacionalni park RIla, Bugarska
View Location

Nacionalni park RIla, Bugarska

View full calendar