Kalendar tura na kome možete naći definisane datume naših tura. Izaberite iz padajućeg menija mesec, klikom na događaj videćete detalje.

Ukoliko kalendar pregledate putem mobilnog telefona, klikom na znak plus + otvaraju se događaji.

Category: Hiking
Kanjon Panjice i Vodena pećina »


Kanjon reke Panjice nalazi se u jugozapadnoj Srbiji, nedaleko od Arilja, u selu Dobrače. Kanjon krasi neverovatna lepota, divljina, vodopad, prelepe kaskade, koji mu daju gotovo tropski izgled. Tokom pešačenja videćemo Vodenu pećinu, koja predstavlja najznačajniji i najveći spaleološki objekat u ovom kraju. Ono što je zanimljivo jeste da je kanjonom reke Panjice šetao i naš botaničar i lekar Josif Pančić, i baš na tom mestu pronašao jednu endemsku biljnu vrstu. Njegova istraživanja i otkrića doprinela su boljem razumevanju biodiverziteta regiona, čineći kanjon Panjice važnim mestom za naučne studije.

Na ovoj pešačkoj turi ići ćemo kanjonom reke Panjice do Panjičkog vodopada i Vodene pećine. Dok budete pešačili kroz kanjon reke Panjice, naći ćete se okruženi gustom vegetacijom i stazama koje vode kroz netaknutu prirodu. Prethodno ćemo obići uzvišenje Gradina u mestu Trešnjevica, sa koga se pruža prelep panoramski pogled na dolinu Moravice i Arilje.

Kanjon Panjice
View Location

Kanjon Panjice

View full calendar