Komovi i Bjelasica »
Komovi i Bjelasica »

Komovi predstavljaju jedan od najimpresivnijih planinskih masiva u Crnoj Gori. Pripadaju Dinarskom planinskom sistemu, okruženi su planinom Bjelasicom i masivom Kučkih Planina i Prokletija. Masiv Komova sačinjava nekoliko vrhova, a najpoznatija su tri vrha: najviši Kučki Kom (2487 m), zatim Ljevorečki (2469 m) i Vasojevićki Kom (2461 m).

Bjelasica je po bogatstvu i raznovrsnosti vegetacije najpoznatija planina u Crnoj Gori koja je specifična jer i vulkanskog porekla. Nalazi se između reke Lim i Tara na istoku i Ljuboviđe i Lepenice na severa. Krase je lednička jezera ili "gorske oči" kojih ima šest. Najpoznatije je Biogradsko jezero, koje sa starom prašumom Biogradska gora čini istoimeni nacionalni park  - najstariji u Evropi. Najviši vrhovi Bjelasice su: Crna glava (2139 m), Zekova glava (2117 m) i Troglav (2072 m).

Na ovom putovanju čekaju nas 2 dana planinarenja i uživanja u prirodnim fenomenima i planinskom krajoliku. Planinarićemo živopisnom stazom do Vasojevičkog Koma, zatim zelenom Bjelasicom i relaksirati se na Biogradskom jezeru okruženi četinarima.

Komovi
View Location

Detaljnije informacije

View full calendar

O autoru

client-photo-1
Explore Serbia
Explore Serbia je organizacija koja radi na razvoju i promociji avanturističkog i seoskog turizma Srbije i Balkana. Mi smo avanturisti koji kombinuju svoja lična iskustva, interesovanja i znanje u kreiranju avanturističkih tura, kao i ukazivanju na značaj boravka u prirodi.