Severna Makedonija – Ohrid, Galičica, Pelister

Severna Makedonija - Ohrid, Galičica, Pelister »
nacionalni park Pelister hiking
Severna Makedonija - Ohrid, Galičica, Pelister »

Nacionalni parkovi Galičica i Pelister u Severnoj Makedoniji predstavljaju pravu oazu prirode i prirodnih retkosti.

Planina Galičica je kraška planina sa najvišim vrhom Magaro od 2255 m. Deo planine je nacionalni park Galičica sa koga se pruža prekrasan pogled na Ohridsko i Prespansko jezero.

Nacionalni park Pelister je bio prvi nacionalni park u nekadašnjoj Jugoslaviji. Pripada planini Baba, a najviši je vrh Pelister na 2601 m. Pelister je dobio ime po karakterističnom izgledu četinara, boru molika sa pet iglica, koji raste i do 40 metara, od kojih su neka stabla stara i preko 200 godina.

Ohrid je čarobni biser Balkana, jedan od najstarijig gradova u Evropi, centar antičke civilizacije i važna rimska raskrsnica na čuvenom putu Via Egnatia.

Na ovoj četvorodnevnoj turi ići ćemo na planinarenje do najviših i najlepših vrhova u oba nacionalna parka. Boravak u Ohridu, obilazak Prilepa, Svetog Nauma, Bitolja, noćenje na 2200 m u blizini prekrasnog Golemog ezera pod vrhom Pelister, su samo deo ovog bogatog putovanja koje će vam zauvek ostati u sećanju.

Pelister
View Location

Detaljnije informacije

View full calendar

O autoru

client-photo-1
Explore Serbia
Explore Serbia je organizacija koja radi na razvoju i promociji avanturističkog i seoskog turizma Srbije i Balkana. Mi smo avanturisti koji kombinuju svoja lična iskustva, interesovanja i znanje u kreiranju avanturističkih tura, kao i ukazivanju na značaj boravka u prirodi.
error: Content is protected !!
WhatsApp WhatsApp us