Stara planina-uspon na Midžor »
Stara planina-uspon na Midžor »


Stara planina – pripada grupi venačnih planina, a njen glavni venac prostire se približno od Zaječara do Crnog mora u dužini od oko 550 km. Drugo ime za Staru planinu je Balkan po čemu je celo Balkansko polustrvo dobilo naziv. Ukupna povrsina masiva Stare planine koji zahvata Srbiju je 1802 km² i zaštićeni je spomenik prirode sa brojnim rezervatima, vodopadima, reliktnim biljnim i životinjskim vrstama.

Na ovoj turi ćemo ići na uspon na najviši vrh Midžor koji je na 2169 m. Sa vrha se pruža fenomenalan pogled na venac Stare planine i planine južne i istočne Srbije - Suva planina, Greben planina, Rtanj, Tupižnica.

Tura kreće od planinarskog doma Babin zub, u čijoj se blizini nalazi jedan od simbola Stare planine, vrh Babin zub na 1758 m, gde se izvaja jedna stena koja svojim oblikom podseća na stari zub.

Stara planina, Midžor
View Location

Stara planina, Midžor

Detaljnije informacije

View full calendar

O autoru

client-photo-1
Explore Serbia
Explore Serbia je organizacija koja radi na razvoju i promociji avanturističkog i seoskog turizma Srbije i Balkana. Mi smo avanturisti koji kombinuju svoja lična iskustva, interesovanja i znanje u kreiranju avanturističkih tura, kao i ukazivanju na značaj boravka u prirodi.