Srbiju istraži, avanturu traži! What to explore, where to run? In Serbia, look for fun!

Ovo je naš slogan kojim želimo da vas podstaknemo da bolje upoznate Srbiju. Naša zemlja raspolaže pravim bogatstvom prirodnih resursa. Boravak i aktivnosti u prirodi, pružaju pravo emocionalno opuštanje.

Želite li autentična iskustva, izazov, avanturu, upoznavanje sa tradicijom ili samo da se opustite uživajući u lepoti seoskih predela? Na pravom ste mestu.

MI SMO AVANTURISTI KOJI KOMBINUJU SVOJA LIČNA ISKUSTVA, INTERESOVANJA I ZNANJE, U KREIRANJU AVANTURISTIČKIH TURA I MOMENATA ZA PAMĆENJE.

UPOZNAJTE NAS

Tatjana Anić Explore SerbiaTatjana Anić

Osnivač

Kada se ne bavi planiranjem i organizacijom tura, možete je naći na planinarenju ili biciklu. Veliki je zaljubljenik u prirodu i aktivnosti u prirodi. Posebno uživa u letnjim visokogorskim akcijama. Od planina na Balkanu, najviše voli Prokletije.

Po obrazovanju je geograf i master u oblasti menadžmenta turističkih destinacija, sa iskustvom rada u turističkim agencijama.

Poseduje licencu sportskog planinarskog vodiča Planinarskog saveza Srbije, MB 813.

Među prvima je počela da izučava mogućnosti razvoja avanturističkog turizma u Srbiji, kada je i nastala ideja o osnivanju Explore Serbia.

Aleksandar Savić

Avanturistički vodič

Njegovo omiljeno mesto je planina Tara i reka Drina, gde je i odrastao. Nekadašnji reprezentativac Nacionalnog kajakaškog tima Srbije je savetnik za planiranje tura i vodič za kajak, rafting i pešačke ture. Od divljih voda na Balkanu, kajakom je prošao Taru, Pivu, Neretvu, Visočicu, Lim i Ibar. Po obrazovanju je menadžer bezbednosti. Svoje veštine avanturističkog vodiča je usavršavao u Laponiji.

Sertifikovan je od strane ATTA - the Adventure Travel Trade Association i Rescue 3 international kao spasilac na divljim vodama.

Biljana NovakovićBiljana Novaković

Savetnik za planiranje tura i fotograf

Pored fotografisanja, učestvuje u planiranju i vođenju pešačkih tura. Njene omiljene destinacije u Srbiji su Fruška gora i Rtanj. Voli da je što više u pokretu i svaki slobodan trenutak koristi za istraživanje novih predela. Kreativac, koji je u timu zadužen i za osmišljavanje raznoraznih poklona za naše stalne članove.

Poseduje licencu sportskog planinarskog vodiča Planinarskog saveza Srbije, MB 795.

Fotografijom se bavi iz hobija. Za vreme raznoraznih avantura i putovanja, fotografiše pejzaže, biljni i životinjski svet, aktivnosti na otvorenom. Kamerom voli da zabeleži promene u prirodi koje se na jednom mestu mogu menjati u trenutku. Naročito je inspirišu intenzivne i brze promene na visokim planinama. Za fotografije koje stvara, najbitnije je da imaju priču. Više o njenom radu možete videti na Biljana Photography. gde se bavi i pisanjem članaka o svojim iskustvima sa planinarskih putovanja.

Andrijana CojićAndrijana Cojić

Kreator tura i marketing saradnik

Da naše društvene mreže izgledaju lepo i budu aktivne, tu je Andrijana. A tu je i da nam pomogne u kreiranju tura. Ako želite da se neka tura posebno skroji, možete se i njoj obratiti.

Od aktivnosti na otvorenom najviše voli planinarenje, skijanje, kampovanje i kajaking. Najlepša planina u Srbiji po njenom mišljenju je Stara planina, a u regionu posebno ističe Durmitor.

Na papiru je diplomirani Menadžer u turizmu, a u duši zaljubljenik u avanture, prirodu, slobodu i pisanje.
Andrijana, pored toga što voli da putuje, ona i piše i kroz svoj blog i Instagram prenosi iskustva i savete sa putovanja.

Od maja 2023. godine Andrijana je i licencirani turistički vodič za srpski i španski jezik. Na našim planinarskim turama, možete je videti kao pratioca grupe.

Petar ŠunderićPetar Šunderić

Vodič za alpinističke, kanjoning i via ferrata ture

Petar Šunderić je licencirani instruktor i trener alpinizma i naš vodič za alpinističke, kanjoning i via ferrata ture. Predsednik je kluba ekstremnih sportova „Armadillo“ iz Čačka.

Petar Šunderić je autor i izvođač prve via ferrate u Srbiji na planini Kablar, koja je napravljena 2010. godine. Takođe, 2010. godine je bio vođa ekspedicije uspona na Mont Blanc, najviši vrh Alpa sa visinom od 4.809 metara. Petar je takođe bio mentor prvog alpiniste sa invaliditetom u Srbiji, koji je postao najmlađi Srbin koji se ikada popeo na Mont Blanc, kao i na vrhove Brajthorn i Gran Paradiso u Alpima, oba preko 4.000 metara visine. Godine 2015. Petar je bio vođa šestočlane ekspedicije, uspona na Materrhorn na 4.478 m na Alpima, koji je jedan od najizazovnijih evropskih vrhova.

Pored alpinizma, Petar je takođe aktivan scuba ronilac. Njegovo iskustvo i veštine čine ga pouzdanim vodičem za sve ljubitelje ekstremnih sportova koji žele da istraže i uživaju u prirodi na potpuno nov način.

Danijela BabovićDanijela Babović

Savetnik za planiranje alpinističkih tura

Danijela Babović je licencirani trener alpinizma, sportski penjač i alpinista stariji pripravnik. Takođe, ona je nacionalni sudija u disciplini penjanje u ledu (ice climbing). Sa svojim bogatim iskustvom i stručnošću, Danijela je idealan savetnik za planiranje alpinističkih tura.

Po obrazovanju je vaspitač, što je od izuzetnog značaja u radu sa ljudima svih uzrasta, posebno sa decom. Njeno strpljenje i sposobnost komunikacije su ključni faktori u pripremi i vođenju svih rekreativaca koji se prvi put susreću sa ekstremnim sportovima i izazovnim aktivnostima u prirodi.

Bila je član ekspedicije uspona na Matterhorn na 4.478 m u Alpima, koju je predvodio alpinista Petar Šunderić. Učestvovanje u ovoj ekspediciji je zahtevalo izuzetnu fizičku spremnost, tehničke veštine i mentalnu snagu. Bez obzira da li ste početnik ili iskusni alpinista, Danijela će biti tu da vam pruži podršku i vodi vas na putu ka uspehu.