Srbiju istraži, avanturu traži! What to explore, where to run? In Serbia, look for fun!

Ovo je naš slogan kojim želimo da vas podstaknemo da bolje upoznate Srbiju. Naša zemlja raspolaže pravim bogatstvom prirodnih resursa. Boravak i aktivnosti u prirodi, pružaju pravo emocionalno opuštanje.

Želite li autentična iskustva, izazov, avanturu, upoznavanje sa tradicijom ili samo da se opustite uživajući u lepoti seoskih predela? Na pravom ste mestu.

MI SMO AVANTURISTI KOJI KOMBINUJU SVOJA LIČNA ISKUSTVA, INTERESOVANJA I ZNANJE, U KREIRANJU AVANTURISTIČKIH TURA I MOMENATA ZA PAMĆENJE.

UPOZNAJTE NAS

Tatjana Anić Explore SerbiaTatjana Anić

Osnivač

Kada se ne bavi planiranjem i organizacijom tura, možete je naći na planinarenju ili biciklu. Veliki je zaljubljenik u prirodu i aktivnosti u prirodi. Posebno uživa u letnjim visokogorskim akcijama. Od planina na Balkanu, najviše voli Prokletije.

Po obrazovanju je geograf i master u oblasti menadžmenta turističkih destinacija, sa iskustvom rada u turističkim agencijama.

Poseduje licencu sportskog planinarskog vodiča Planinarskog saveza Srbije, MB 813.

Među prvima je počela da izučava mogućnosti razvoja avanturističkog turizma u Srbiji, kada je i nastala ideja o osnivanju Explore Serbia.

Aleksandar Savić

Avanturistički vodič

Njegovo omiljeno mesto je planina Tara i reka Drina, gde je i odrastao. Nekadašnji reprezentativac Nacionalnog kajakaškog tima Srbije je savetnik za planiranje tura i vodič za kajak, rafting i pešačke ture. Od divljih voda na Balkanu, kajakom je prošao Taru, Pivu, Neretvu, Visočicu, Lim i Ibar. Po obrazovanju je menadžer bezbednosti. Svoje veštine avanturističkog vodiča je usavršavao u Laponiji.

Sertifikovan je od strane ATTA - the Adventure Travel Trade Association i Rescue 3 international kao spasilac na divljim vodama.

Biljana NovakovićBiljana Novaković

Savetnik za planiranje tura i fotograf

Pored fotografisanja, učestvuje u planiranju i vođenju pešačkih tura. Njene omiljene destinacije u Srbiji su Fruška gora i Rtanj. Voli da je što više u pokretu i svaki slobodan trenutak koristi za istraživanje novih predela. Kreativac, koji je u timu zadužen i za osmišljavanje raznoraznih poklona za naše stalne članove.

Poseduje licencu sportskog planinarskog vodiča Planinarskog saveza Srbije, MB 795.

Fotografijom se bavi iz hobija. Za vreme raznoraznih avantura i putovanja, fotografiše pejzaže, biljni i životinjski svet, aktivnosti na otvorenom. Kamerom voli da zabeleži promene u prirodi koje se na jednom mestu mogu menjati u trenutku. Naročito je inspirišu intenzivne i brze promene na visokim planinama. Za fotografije koje stvara, najbitnije je da imaju priču. Više o njenom radu možete videti na Biljana Photography. gde se bavi i pisanjem članaka o svojim iskustvima sa planinarskih putovanja.