tokom cele godine
Datumi
2-2.5 h
Trajanje
svi uzrasti
Godine
Beograd
Lokacija

Urbana istraživačka igrica kroz centar Beograda

Istražite Beograd dok prolazite stazom koja se sastoji od 13 misterioznih zagonetki. Da li ste znali da je Beograd preživeo 115 ratova? Kroz svoje postojanje menjao je ime više puta, sve dok se nije dobio današnje ime koje su mu dali Sloveni i koje znači Beli grad. Rešavajući naše zagonetke, videćete znamenitosti poput veličanstvenog Hrama Svetog Save i poznate Knez Mihailove ulice. Vodićemo vas izvan utabanih gradskih staza i pokazati neke gradske tajne! Na ovom misterioznom putu, otključavaćete priče o gradu koji je oduvek bio na raskršću različitih civilizacija, trgovaca i zanatlija, različitih religija, arhitekture i još mnogo toga!

Igrica se sastoji od misterioznih pravaca i zagonetki. Igra se u timovima od 1 do 5 ljudi i traje oko 2-2.5h. Odlična je zabava za sve uzraste, kao i tim bilding sa vašim kolegama.

Kroz igricu, naučićete fascinantne činjenice i čuti inspirativne priče. Staza vodi kroz centar Beograda i pokazuje spoj starog i novog. Takođe, vodi vas na mesta gde možete osetiti atmosferu i duh grada.

POČETAK AVANTURE Beograd, hram Svetog Save
VREME  fleksibilno, 7 dana u nedelji tokom dnevne svetlosti
TRAJANJE AVANTURE 2-2.5 h
KRAJ AVANTURE Knez Mihailova ulica

Cena igrice za celu grupu iznosi 26 €

Kupi igricu

Dodatne napomene:

 • Klikom na link kupovine, otvara se prozor gde ćete uneti vaše podatke. Igricu možete kupiti kreditnom karticom ili putem PayPal-a.
 • Nakon kupovine, dobićete e-mail sa linkom za vašu igricu. Link važi 6 meseci nakon kupovine. Kada pritisnete dugme play igrica se magično otvara u pretraživaču vašeg telefona. Nije potrebno preuzimanje. Jako je jednostavno. Ukoliko pada kiša, možete napraviti pauzu, sačekati sunčano vreme i nastaviti tamo gde ste stali. Ili podelite e-mail sa vašim saigračima ukoliko ostanete bez baterije.  Za korišćenje web aplikacije potrebno je samo malo podataka.
 • Još neke detalje o samoj igrici možete naći u našem članku Urbane istraživčke igrice – istražite Beograd na zabavan način
1

Hram Svetog Save

 • Sastanak sa vašim saigračima sa kojima prolazite kroz igricu
 • Kliknite na dugme play koje ste dobili putem e-maila nakon kupovine
 • Link možete podeliti sa vašim saigračima
 • U pretraživaču svog telefona pročitajte prvu zagonetku, rešite je i nastavite dalje.
2

Igrajte se i zabavite se! 🙂

 • Na stazi ćete imati ukupno 13 zagonetki
 • Možete koristiti nagoveštaj ukoliko niste sigurni kojim putem treba da krenete, u krajnjem slučaju možete preskočiti pitanje, što vam daje dodatne penale u dužini prolaska cele igrice
 • Rešavanjem svake zagonetke otključavate različite priče o lokacijama na kojima se nalazite
 • U toku igrice imaćete jednu pauzu koju kada koristite vreme ne teče
 • Nakon završteka igrice, slede i preporuke za mesta sa dobrom hranom i pićem.
explore belgrade
Beograd raskršće civilizacija
istražite Beograd
Beograd raskršće civilizacija
explore Belgrade
explore Belgrade
Beograd raskršće civilizacija
Beograd raskršće civilizacija
istražite Beograd
Beograd raskršće civilizacija