Jahanje konja u srcu Šumadije

– Jednodnevna tura za manje grupe, za iskusne i manje iskusne jahače –

Iskusite jahanje na planini Bukulji, stazom koja vodi kroz stoletnu bukovu šumu i prolazi pored brojih izvora i potoka. Jahaćete do vrha Bukulje, odakle se pruža prelep pogled na celu Šumadiju.

Avantura počinje u podnožju Bukulje, planine u neposrednoj blizini Aranđelovca. Staza ide planinarskom stazom do vrha, gde ćemo savladadati visinsku razliku od oko 500 m. Na vrhu Bukulje (696 m) napravićemo pauzu i otići do osmatračnice sa divnim pogledom na Rudnik, Suvobor, Maljen, Ovčar, Kablar, Kosmaj, Avalu…

U neposrednoj blizini se nalaze dva restorana, gde se možemo osvežiti. Povratak stazom nazad do Bukovičke banje.

Dužina staze: oko 15 km

Trajanje jahanja: 3h

Konji: na raspolaganju imamo 10 konja, vrste Haflinger, Nonius, engleske, od ponija do lipicanera

Oprema: engleska

CENA TURE PO OSOBI: 50 €

Za neiskusne jahače, može se organizovati čas jahanja, kao i jahanje obroncima Bukulje uz pratnju instruktora, po ceni od 20 € za 1h

(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a)


U cenu je uključeno:

  • Jahanje konja u trajanju od 3h sa neophodnom opremom (obavezno nošenje zaštitne kacige)
  • Vodič – licencirani Instruktor jahanja

U cenu nije uključeno:

  • Prevoz do Aranđelovca
  • Ishrana i ostali individualni troškovi učesnika

Prijave i informacije: telefonom na +381 69 655 777, e-mailom na info@explore-serbia.rs

Dodatne napomene:

  • Jahanje se organizuje za minimum 2, a maksimum 5 osoba
  • Obavezno je nošenje dugih pantalona i cipela ili patika sa zatvorenim prstima
  • Tura se izvodi na sopstvenu odgovornost učesnika
  • Maksimalna težina jahača je 95 kg

Šta ćete videti:

Bukulja

Planina Bukulja nalazi se u Šumadiji i jedna je od najviših tačaka ovog dela Srbije. Ova planina je nekada predstavljala južnu granicu do koje se prostiralo Panonsko more, i jedno od njegovih mnogobrojnih ostrva. Planina Bukulja je vulkanskog porekla o čemu svedoči njena geološka građa (izgrađena je od granitnih stena koje u sebi sadrže specifičnu kombinaciju minerala). Geološka građa planine Bukulje uslovila je pojavu izvorišta gazirane vode,koja se koristi u fabrici Knjaz Miloš. Najviši vrh Bukulje je na nadmorkoj visini od 696 metara. U vegetacijskom pokrivaču dominiraju guste bukove šume, po kojima je planina i dobila ime. U podnožju Bukulje se nalaze grad Aranđelovac i Bukovička Banja, dok su na njenim padinama smeštena dva jezera: Garaško jezero i Bukuljsko jezero (Crvena bara).

Turistička osmatračnica se nalazi na nadmorskoj visini od 660 metara, visoka je 19 metara i izgrađena od armiranog betona sa 4 terase i dva odmorišta, a na njoj je postavljen i turistički dvogled za panoramsko posmatranje.
Ova osmatračnica je jednistvena u Srbiji i sa nje se pruža predivan pogled na ceo Aranđelovac, ali i na okolna mesta  Topolu, Mladenovac, Smederevsku Palanku. Sa turističke osmatračnice na Bukulji se mogu videti i planine Rudnik, Kosmaj, Avala, Gružanske planine, Suvobor, Maljen.

Park Bukovičke Banje

Park Bukovičke banje, se nalazi u samom centru Aranđelovca. Zauzima prostor od 22 hektara i predstavlja jedan od najlepših parkova u Srbiji. Najznačajnija karakteristika ovog parka jeste to što se u njemu nalaze izvori lekovite mineralne vode koja se koristi u lečilišne svrhe. Zemljište za park kupljeno je još 1849. godine i tada su obeležene prve staze, zasađeno drveće, uređen izvor mineralne vode i kupatilo Talpara.

Podizanju parka Bukovičke Banje pristupilo se 1856. godine, kada su prosečene staze, obrazovani drvoredi duž njih i oko drvenih stanova za posetioce formirani travnjaci, cvetnjaci i uređeno toplo kupatilo Đulara. Za vreme vladavine Kneza Mihajla Obrenovića, Bukovička Banja postaje jedno od najbolje uređenih banjskih naselja.

Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju i opšti uslovi putovanja organizacije „Explore Serbia“
Novembar 2016.
Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

Sa ture 1. maj - Sopotnica, rafting Limom, kanjon Uvca:

"Organizacija je bila uglavnom dobra, video sam mesta za koje nisam znao ni da postoje. Tako da je cela akcija barem za mene bila u pravom smislu značenja ISTRAŽI SRBIJU. Sledeći put malo više akcenta staviti na nas gastro turiste... hrana je mogla biti bolja... Ostalo ... daleko iznad očekivanja."

Veljko Petrović

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.