Jahanje konja u srcu Šumadije

– Jednodnevna tura za manje grupe, za iskusne i manje iskusne jahače –

Iskusite jahanje na planini Bukulji, stazom koja vodi kroz stoletnu bukovu šumu i prolazi pored brojih izvora i potoka. Jahaćete do vrha Bukulje, odakle se pruža prelep pogled na celu Šumadiju.

Avantura počinje u podnožju Bukulje, planine u neposrednoj blizini Aranđelovca. Staza ide planinarskom stazom do vrha, gde ćemo savladadati visinsku razliku od oko 500 m. Na vrhu Bukulje (696 m) napravićemo pauzu i otići do osmatračnice sa divnim pogledom na Rudnik, Suvobor, Maljen, Ovčar, Kablar, Kosmaj, Avalu…

U neposrednoj blizini se nalaze dva restorana, gde se možemo osvežiti. Povratak stazom nazad do Bukovičke banje.

Dužina staze: oko 15 km

Trajanje jahanja: 3h

Konji: na raspolaganju imamo 10 konja, vrste Haflinger, Nonius, engleske, od ponija do lipicanera

Oprema: engleska

CENA TURE PO OSOBI: 50 €

Za neiskusne jahače, može se organizovati čas jahanja, kao i jahanje obroncima Bukulje uz pratnju instruktora, po ceni od 20 € za 1h

(plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a)


U cenu je uključeno:

  • Jahanje konja u trajanju od 3h sa neophodnom opremom (obavezno nošenje zaštitne kacige)
  • Vodič – licencirani Instruktor jahanja

U cenu nije uključeno:

  • Prevoz do Aranđelovca
  • Ishrana i ostali individualni troškovi učesnika

Prijave i informacije: telefonom na +381 69 655 777, e-mailom na info@explore-serbia.rs

Dodatne napomene:

  • Jahanje se organizuje za minimum 2, a maksimum 5 osoba
  • Obavezno je nošenje dugih pantalona i cipela ili patika sa zatvorenim prstima
  • Tura se izvodi na sopstvenu odgovornost učesnika
  • Maksimalna težina jahača je 95 kg

Šta ćete videti:

Bukulja

Planina Bukulja nalazi se u Šumadiji i jedna je od najviših tačaka ovog dela Srbije. Ova planina je nekada predstavljala južnu granicu do koje se prostiralo Panonsko more, i jedno od njegovih mnogobrojnih ostrva. Planina Bukulja je vulkanskog porekla o čemu svedoči njena geološka građa (izgrađena je od granitnih stena koje u sebi sadrže specifičnu kombinaciju minerala). Geološka građa planine Bukulje uslovila je pojavu izvorišta gazirane vode,koja se koristi u fabrici Knjaz Miloš. Najviši vrh Bukulje je na nadmorkoj visini od 696 metara. U vegetacijskom pokrivaču dominiraju guste bukove šume, po kojima je planina i dobila ime. U podnožju Bukulje se nalaze grad Aranđelovac i Bukovička Banja, dok su na njenim padinama smeštena dva jezera: Garaško jezero i Bukuljsko jezero (Crvena bara).

Turistička osmatračnica se nalazi na nadmorskoj visini od 660 metara, visoka je 19 metara i izgrađena od armiranog betona sa 4 terase i dva odmorišta, a na njoj je postavljen i turistički dvogled za panoramsko posmatranje.
Ova osmatračnica je jednistvena u Srbiji i sa nje se pruža predivan pogled na ceo Aranđelovac, ali i na okolna mesta  Topolu, Mladenovac, Smederevsku Palanku. Sa turističke osmatračnice na Bukulji se mogu videti i planine Rudnik, Kosmaj, Avala, Gružanske planine, Suvobor, Maljen.

Park Bukovičke Banje

Park Bukovičke banje, se nalazi u samom centru Aranđelovca. Zauzima prostor od 22 hektara i predstavlja jedan od najlepših parkova u Srbiji. Najznačajnija karakteristika ovog parka jeste to što se u njemu nalaze izvori lekovite mineralne vode koja se koristi u lečilišne svrhe. Zemljište za park kupljeno je još 1849. godine i tada su obeležene prve staze, zasađeno drveće, uređen izvor mineralne vode i kupatilo Talpara.

Podizanju parka Bukovičke Banje pristupilo se 1856. godine, kada su prosečene staze, obrazovani drvoredi duž njih i oko drvenih stanova za posetioce formirani travnjaci, cvetnjaci i uređeno toplo kupatilo Đulara. Za vreme vladavine Kneza Mihajla Obrenovića, Bukovička Banja postaje jedno od najbolje uređenih banjskih naselja.

Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju i opšti uslovi putovanja organizacije „Explore Serbia“
Novembar 2016.
Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

Sa ture na Staroj planini:

"Baš mi je prijalo na Staroj planini! Jedva čekam nove ture, predivno je bilo. Konačno sam našao ljude koji vole prirodu i avanturu. :)"

Stefan Mišljenović

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.