Kanjon Hrčavke

BIH, leto 2017.

Ekstremni kanjoning za odvažne 

 Reka Hrčavka je najveća pritoka reke Sutjeske. Njen kanjon se nalazi na planini Zelengori sa koje se spušta i uliva u Sutjesku. Čitavom svojom dužinom protiče kroz Nacionalni park Sutjeska. Izvire između planinskih grebena Zelengore, na nadmorskoj visini od 1.570 m, a u Sutjesku se uliva na nadmorskoj visini od 530 metara. Visinska razlika od izvora do ušća iznosi 1.030 metara. U gotovo nedostupnom delu kanjona, nalazi se i vodopad Skakavac. Kanjon Hrčavke se nalazi na prostoru opštine Foča.  Prve komercijalne ture prolaska kroz ovaj kanjon počele su tek od 2014.

Plan ture:

9h Transfer od kampa na Drini do kanjona (1h) – Atraktivni predeli pružaju mogućnost uživanja u posmatranju i fotografisanju prirodnih lepota.

10h Dolazak ispred kanjona Hrčavke – Priprema za kanjoning: instrukcije od strane vodiča, presvlačenje i uzimanje opreme neophodne za bezbedan kanjoning jer je pojedine delove kanjona moguće proći samo uz pomoć alpinističke opreme.

10.30h Start kanjoninga – Prolazak kroz kanjon traje oko 5h, u zavisnosti od broja učesnika. Širina kanjona na pojedinim mestima je manja od jednog metra. Savladavaćete raznorazne prepreke, skokovima niz prirodne vodopade, dok se na pojednim delovima koristi alpinistička oprema. Zaustavićemo se u najtratktivnijim delovima kanjona radi uživanja i fotografisanja.

16.00h izlazak iz kanjona –Presvlačenje i skidanje opreme.

Dužina kanjoning ture: 13 km

Trajanje: 5h-6h

Kategorija: srednje-teška

Cena po osobi je 115 €

U cenu je uključeno:

 • Transfer terenskim vozilima od kampa na Drini do kanjona
 • Usluge instruktora tokom kanjoninga, oprema (neopren odelo, kacige, uže)
 • Ručak nakon izlaska iz kanjona
 • Sve pripadajuće takse (NP Sutjeska)

U cenu nije uključeno:

 • Prevoz do kampa na Drini
 • Fotografije sa kanjoninga
 • GoPro snimci (mogućnost rentiranja)

PRIJAVE I INFORMACIJE:

 1. telefonom na broj +381 69 655 777
 2. e-mailom na info@explore-serbia.rs

Dodatne napomene:

 • Obavezno poneti važeću ličnu kartu ili pasoš
 • Iako je ekstreman doživljaj kanjoning ne zahteva posebnu, ali zahteva solidnu fizičku spremnost i svi učesnici moraju biti stariji od 18 godina. Moraju biti zdravi i plivači.
Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju tura i opšti uslovi udruženja „Istraži Srbiju“, Mart 2017.  Tura se izvodi u saradnji sa sportsko-rekreativnim centrom “Tara-Raft”
Organizator zadržava pravo izmene programa.
Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

Sa ture na Staroj planini:

Mi smo se nauživali za ta dva dana. Nadam se da ćemo se uskoro opet okupiti na nekom izletu da upoznamo čari Srbije. Hvala na ovim prelepim "istraživanjima Srbije".

Aleksandra Milaković Drobac

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.