Kanjon Nevidio

Leto 2017.

Avantura za nezaborav!

Kanjon Nevidio se nalazi u centralnom delu Crne Gore na južnim obroncima planine Durmitor. Deo je reke Mala Komarnica. Prvi put je osvojen 1965 godine, a do tada „Nije-viđen“ odakle i potiče njegovo ime. I danas je jedno od manje posećenih mesta. Kanjon je dug oko 3 km i ima veliki pad, odnosno veliki broj vodopada, virova i prolaza koje je izdubila voda. Na nekim mestima se njegove litice sužavaju i do pola metra,  a visina im doseže gotovo 400 m. Jedinstveni adrenalinski doživljaj i uživanje koje pruža samo kanjon Nevidio.

Program:

08:30 Polazak sa Žabljaka – Atraktivni predeli pružaju mogućnost uživanja u posmatranju i fotografisanju prirodnih lepota.

9.30h dolazak ispred kanjona Nevidio – Priprema za kanjoning: instrukcije od strane vodiča, presvlačenje i uzimanje opreme neophodne za bezbedan kanjoning jer je pojedine delove kanjona moguće proći samo uz pomoć alpinističke opreme.

10.00h kanjoning – već pri prvom dodiru Nevidio će vas potpuno zaseniti svojom neopisivom lepotom. Njegov veći deo se nalazi u večitoj senci jer zbog okomitih stena sunčevi zraci ne mogu da dopru do dna. Na strmim i nepristupačnim stenama vladaju surovi uslovi za vegetaciju tako da se za kanjon može reći da je dragulj surove prirode. Širina kanjona na pojedinim mestima je manja od jednog metra. Zaustavićemo se u najtratktivnijim delovima kanjona radi uživanja i fotografisanja,

14.00h izlazak iz kanjona – Neponovljiva lepota tesanaca, kaskada i penušavih bukova koju čuva kanjon Nevidio više su nego dovoljan razlog da vidite i doživite ovaj neverovatni dragulj Crne Gore.  Presvlačenje i skidanje opreme.

Cena po osobi je 100 €

U cenu je uključeno:

  • Transfer od Žabljaka do kanjona
  • Usluge instruktora tokom kanjoninga, oprema (neopren odelo, kacige, uže)
  • Ručak nakon izlaska iz kanjona
  • Snimke i fotografije GoPro kamerom

U cenu nije uključeno:

  • Prevoz do Žabljaka
  • Smeštaj (možemo organizovati smeštaj u etno selu na Durmitoru po ceni od 15 € za noćenje sa doručkom – potrebna je najava 7-10 dana ranije)

PRIJAVE I INFORMACIJE:

  1. telefonom na broj 069 655 777
  2. e-mailom na info@explore-serbia.rs

Dodatne napomene:

  • Obavezno poneti važeću ličnu kartu ili pasoš
  • Iako je ekstreman doživljaj kanjoning ne zahteva posebnu, ali zahteva solidnu fizičku spremnost i svi učesnici moraju biti stariji od 18 godina. Moraju biti zdravi i plivači.

 Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju tura i opšti uslovi udruženja „Istraži Srbiju“ , Februar 2017.
Organizator zadržava pravo izmene programa.
Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

Sa ture na Staroj planini:

Mi smo se nauživali za ta dva dana. Nadam se da ćemo se uskoro opet okupiti na nekom izletu da upoznamo čari Srbije. Hvala na ovim prelepim "istraživanjima Srbije".

Aleksandra Milaković Drobac

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.