Kanjon Tribuće

Avanutra za odvažne!

Jednodnevna tura – leto 2017.

– kanjoning –

Polazak iz Beograda u 7h sa parkirališta opštine Novi Beograd. Putovanje oko 3h ka Valjevu i Debelom brdu.

Priprema za kanjoning, podela opreme, uputstva od instruktora, koji će biti zadužen za bezbednost učesnika tokom ture. Ulazak u kanjon oko 11h. Prolazak kroz kanjon traje oko 5h.

U kanjonu se uglavnom hoda i skače u bazene, skokovi su bezbedni jer neopren odelo štiti od hladne vode, direktnog kontakta sa stenama i vuče ka površini.

Povratak u Beograd u večernjim časovima.

PROHODNOST: Tokom cele godine, osim posle velikih kiša.

OPIS: Sam ulaz podseća na ulaz u jamsko grotlo, prvi vodopad je iz dve kaskade i u drugom delu je neopisive lepote… Kanjon je dugačak oko 1 km. Ima 5 vertikala, od 5 do 20 metara. Za početnike, najbolji period za prolazak je leto posle dugih sušnih dana kada je vodostaj dosta nizak.

PRISTUP: Do kanjona Tribuće, dolazi se preko Debelog brda, u selu Gornje Košlje. Na oko 40 km od Valjeva, sa magistralnog puta ka Bajinoj Bašti skrene se na makadamski put ka selu Gornje Košlje. Tim putem se ide oko 15 km, a zatim se nastavlja pešice. Do Tribuće vodi makadamski put u dužini od oko 2.5 km, koji prolazi preko jednog potoka.

Reka Tribuća celim svojim tokom protiče kroz opštinu Ljubovija. Izvire na planini Bobija (1272 m.n.v.). U poslednjoj trećini toka protiče kroz specijalni rezervat prirode, klisuru reke Trešnjice, koja je stanište beloglavog supa. Uliva se u reku Trešnjicu na 314 m.n.v.

DODATNE NAPOMENE: potrebna je obuća sa čvrstim đonom, poneti rezervnu odeću za presvlačenje, ispod neopren odela za sam kanjoning, najbolje je obući sintetičku odeću (kupaći, šorc, majica).  Pročitajte više o kanjoningu

CENA:  80 €

U cenu je uračunato:

  • Usluge instruktora tokom kanjoninga, oprema (neopren odelo, kacige, uže)
  • Ručak nakon ture u seoskom domaćinstvu

U cenu nije uračunato:

  • Prevoz (za minimum 7 prijavljenih učesnika, organizujemo prevoz iz Beograda po ceni od 2000 din)
  • Ishrana
  • Individualni troškovi učesnika

NAČIN PLAĆANJA: prilikom prijave 20 €, ostatak 5 dana pre izvođenja ture

PRIJAVE I INFORMACIJE:

–          telefonom na broj 069 655 777, e-mailom na info@explore-serbia.rs

 Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju tura i opšti uslovi putovanja organizacije „Explore Serbia“, Februar 2017.
Organizator zadržava pravo izmene programa
Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

"Jedan od najlepših izleta koji sam doživeo. Sve je bilo odlično organizovano od strane ljudi iz udruženja Explore Serbia, nemam nikakvih zamerki."

Stevan Jovićević

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.