DIVČIBARE 

Jednodnevna hiking tura 1. april 2017.

Divčibare su visoravan na planini Maljen na 110 km udaljenosti od Beograda, na nadmorskoj visini od oko 1000 m sa prijatnom i blagom klimom, sa nekoliko prirodnih rezervata. Predstavlja „vazdušnu banju“ zbog blagotvornog uticaja klime; do visoravni dopiru vazdušne mase iz Mediterana i sukobljavaju se sa vazdušnim masama Karpata i Panonske nizije, čime se može objasniti prisustvo joda u vazduhu.

 

Plan ture:

Polazak iz Beograda u 7h sa parkinga na uglu Sarajevske i Drinske ulice. Putovanje preko Beograda Ibarskom magistralom do Divčibara.

Pešačka tura startuje u 10h u dužini od oko 15 km: centar – Velika Pleća (1050 m) – Kraljev sto (1104m) –Stražara (1050m) – Golubac (1056 m) – Paljba – centar

Na pravcu kretanja postoji jedan izvor pitke vode. Na svakom vrhu/vidikovcu pauza uz razgledanje i fotografisanje do 15’.

Završetak prešačenja oko 15h, nakon čega je planiran ručak u nekom od restorana u centru Divčibara. U povratku se zaustavljamo i obilazimo slap Skakalo.

Povratak u Beograd oko 20h.
Dodatne napomene:

  • Oprema: Standardna za hiking akcije. Duboke planinarske cipele sa vibram đonom,  adekvatna planinarska odeća u skladu sa vremenskim prilikama. Mali ranac sa neophodnom planinarskom opremom za jednodnevnu akciju.
  • Tura spada u laku kategoriju. Na ovoj planinarskoj akciji mogu učestvovati svi koji vole uživanje u prirodi.
  • Tura se realizuje u saradnji sa planinarskim vodičem Duškom Popovićem.

CENA TURE: 1.250 Din.

U cenu je uključeno:

  • Prevoz minibusom,
  • Usluge vodiča i organizacija ture

U cenu nije uključeno:

  • Ishrana
  • Individualni troškovi učesnika izleta
PRIJAVE I INFORMACIJE: telefonom na broj 069 655 777, e-mailom na info@explore-serbia.rs
Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju tura i opšti uslovi putovanja organizacije „Explore Serbia“, Mart 2017.
Organizator zadržava pravo izmene programa
Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

Sa ture na Staroj planini:

"Baš mi je prijalo na Staroj planini! Jedva čekam nove ture, predivno je bilo. Konačno sam našao ljude koji vole prirodu i avanturu. :)"

Stefan Mišljenović

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.