DRINSKA REGATA BAJINA BAŠTA

– splavarenje Drinom – 

21-23. jul 2017.

Idemo na najbolju rečnu letnju zabavu 🙂 Most fest u kombinaciji sa splavarenjem smaragdnom Drinom. Drinska regata ja proglašena za najbolju manifestaciju u 2016. godini. Svake godine ima sve više učesnika. Na samoj reci tokom spusta reci bude po 20.000 ljudi, dok je atmosfera fenomenalna…

O Drini:

U stara vremena imala je ime Drinos, a narod joj je dao imena Zelenika i Zelenka (po zelenoj boji vode). Reka Drina opasuje Taru sa severozapadne i severne strane i najveća je reka opštine Bajina Bašta u dužini od 60 km. Drina se ubraja u najčistije vodene tokove Srbije. U slavu starih splavara, koji su rekom Drinom prevozili građu, u julu svake godine održava se “Drinska Regata”. Ove godine regata se održava po 24. put. Zaploviće nekoliko pravih splavova, od tarskih četinara, ali i stotine čamaca i raznoraznih originalnih plovila sa više hiljada regataša.

Istovremeno, na ušću Rače u Drinu održava se MOST FEST, muzički festival koji je do sada okupio neke od najvećih grupa sa prostora bivše Jugoslavije.

Takođe, u vreme trajanje Regate organizuje se i mini sajam suvenira domaće radinosti, meda i rakije na trgu u Bajinoj Bašti.

 

Program od 21-23. jula

Petak 21. jul: Polazak iz Rume u 15h i iz Beograda u 16h. Dolazak u Bajinu Baštu. Slobodno vreme. Odlazak na Most fest – koncerti na ušću reke Rače u Drinu (izletište na udaljenosti od oko 2km od centra Bajine Bašte).

 • Izvođač: Zdravko Čolić

Nakon koncerta odlazak u smeštaj na Tari (privatni apartmani na Mitrovcu). Noćenje.

Subota 22. jul: Doručak. Transfer ka Perućcu. Start regate od Perućca u 11h. Splavarenje do Rogačice je na dužini od 27 km. Dolazak na cilj regate oko 14.30h. Nakon splavarenja, povratak u smeštaj na Tari. Slobodno vreme, uveče odlazak Most fest (fakultativno).

 • Izvođači: Kerber, Neverne Bebe, Rok u ponoć.

Nedelja 23. jul: Doručak. Napuštanje apartmana. Obilazak najatraktivnijih vidikovaca na Tari (Banjska stena). Dolazak u Beograd i Rumu u popodnevnim satima.

CENA 60 €

(u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate)

U cenu je uključeno:

 • Prevoz minibusom iz Beograda
 • Dva noćenja u privatnim apartmanima u Mitrovcu na Tari
 • Spust Drinom u dužini od 27 km, najam čamca sa pratećom opremom
 • Organizacija i vođenje ture

U cenu nije uključeno:

 • Ulaznica za Most fest (600 dinara po večeri)
 • Ishrana i i drugi individualni troškovi

PRIJAVE I INFORMACIJE:

 1. telefonom na brojeve 069 655 777, 064 144 90 54 i 022 473 569
 2. e-mailom na info@explore-serbia.rs i koralturs@yahoo.com

Dodatne napomene:

 • Tura se realizuje za minimum 10 putnika. Prijave najkasnije do 17. jula 2017. 
 • Prilikom prijave, plaća se 30 % za rezervaciju ture, ostatak najkasnije do 18. jula ili u 2 rate čekovima građana (avgust i septembar)
 • Na splavarenje je potrebno poneti odeću i obuću koja se brzo suši i ne upija mnogo vode. Za splavarenje na Drini nije neophodno prethodno veslačko iskustvo. Tokom spusta će u čamcu biti prisutan skiper koji će upravljeti čamcem i brinuti o bezbednosti.
 • Potrebno je poneti sredstva za zaštitu od sunca (naočare, kape, šešire, kremu sa zaštitnim UV faktorom…)
 • Prevoz: organizujemo prevoz i iz Novog Sada uz doplatu od 1000 dinara za minimum 10 prijavljenih. Ukoliko koristite sopstveni prevoz, cena se umanjuje za 1000 dinara. Ukoliko želite samo najam čamca i prateću opremu cena je 2300 dinara po osobi.
Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju i opšti uslovi putovanja organizacije „Explore Serbia“, Jun 2017. Tura se realizuje u saradnji sa turističkom agencijom Koral turs, broj licence OTP 11/2013.
Organizator zadržava pravo izmene programa, redosleda pojedinih aktivnosti u slučaju neplaniranih okolnosti.

 

Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

"Jedan od najlepših izleta koji sam doživeo. Sve je bilo odlično organizovano od strane ljudi iz udruženja Explore Serbia, nemam nikakvih zamerki."

Stevan Jovićević

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.