DRINSKA REGATA BAJINA BAŠTA

– splavarenje Drinom – 

21-23. jul 2017.

Idemo na najbolju rečnu letnju zabavu 🙂 Most fest u kombinaciji sa splavarenjem smaragdnom Drinom. Drinska regata ja proglašena za najbolju manifestaciju u 2016. godini. Svake godine ima sve više učesnika. Na samoj reci tokom spusta reci bude po 20.000 ljudi, dok je atmosfera fenomenalna…

O Drini:

U stara vremena imala je ime Drinos, a narod joj je dao imena Zelenika i Zelenka (po zelenoj boji vode). Reka Drina opasuje Taru sa severozapadne i severne strane i najveća je reka opštine Bajina Bašta u dužini od 60 km. Drina se ubraja u najčistije vodene tokove Srbije. U slavu starih splavara, koji su rekom Drinom prevozili građu, u julu svake godine održava se “Drinska Regata”. Ove godine regata se održava po 24. put. Zaploviće nekoliko pravih splavova, od tarskih četinara, ali i stotine čamaca i raznoraznih originalnih plovila sa više hiljada regataša.

Istovremeno, na ušću Rače u Drinu održava se MOST FEST, muzički festival koji je do sada okupio neke od najvećih grupa sa prostora bivše Jugoslavije.

Takođe, u vreme trajanje Regate organizuje se i mini sajam suvenira domaće radinosti, meda i rakije na trgu u Bajinoj Bašti.

 

Program od 21-23. jula

Petak 21. jul: Polazak iz Rume u 15h i iz Beograda u 16h. Dolazak u Bajinu Baštu. Slobodno vreme. Odlazak na Most fest – koncerti na ušću reke Rače u Drinu (izletište na udaljenosti od oko 2km od centra Bajine Bašte).

 • Izvođač: Zdravko Čolić

Nakon koncerta odlazak u smeštaj na Tari (privatni apartmani na Mitrovcu). Noćenje.

Subota 22. jul: Doručak. Transfer ka Perućcu. Start regate od Perućca u 11h. Splavarenje do Rogačice je na dužini od 27 km. Dolazak na cilj regate oko 14.30h. Nakon splavarenja, povratak u smeštaj na Tari. Slobodno vreme, uveče odlazak Most fest (fakultativno).

 • Izvođači: Kerber, Neverne Bebe, Rok u ponoć.

Nedelja 23. jul: Doručak. Napuštanje apartmana. Obilazak najatraktivnijih vidikovaca na Tari (Banjska stena). Dolazak u Beograd i Rumu u popodnevnim satima.

CENA 60 €

(u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate)

U cenu je uključeno:

 • Prevoz minibusom iz Beograda
 • Dva noćenja u privatnim apartmanima u Mitrovcu na Tari
 • Spust Drinom u dužini od 27 km, najam čamca sa pratećom opremom
 • Organizacija i vođenje ture

U cenu nije uključeno:

 • Ulaznica za Most fest (600 dinara po večeri)
 • Ishrana i i drugi individualni troškovi

PRIJAVE I INFORMACIJE:

 1. telefonom na brojeve 069 655 777, 064 144 90 54 i 022 473 569
 2. e-mailom na info@explore-serbia.rs i koralturs@yahoo.com

Dodatne napomene:

 • Tura se realizuje za minimum 10 putnika. Prijave najkasnije do 17. jula 2017. 
 • Prilikom prijave, plaća se 30 % za rezervaciju ture, ostatak najkasnije do 18. jula ili u 2 rate čekovima građana (avgust i septembar)
 • Na splavarenje je potrebno poneti odeću i obuću koja se brzo suši i ne upija mnogo vode. Za splavarenje na Drini nije neophodno prethodno veslačko iskustvo. Tokom spusta će u čamcu biti prisutan skiper koji će upravljeti čamcem i brinuti o bezbednosti.
 • Potrebno je poneti sredstva za zaštitu od sunca (naočare, kape, šešire, kremu sa zaštitnim UV faktorom…)
 • Prevoz: organizujemo prevoz i iz Novog Sada uz doplatu od 1000 dinara za minimum 10 prijavljenih. Ukoliko koristite sopstveni prevoz, cena se umanjuje za 1000 dinara. Ukoliko želite samo najam čamca i prateću opremu cena je 2300 dinara po osobi.
Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju i opšti uslovi putovanja organizacije „Explore Serbia“, Jun 2017. Tura se realizuje u saradnji sa turističkom agencijom Koral turs, broj licence OTP 11/2013.
Organizator zadržava pravo izmene programa, redosleda pojedinih aktivnosti u slučaju neplaniranih okolnosti.

 

Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

Sa ture na Staroj planini:

"Baš mi je prijalo na Staroj planini! Jedva čekam nove ture, predivno je bilo. Konačno sam našao ljude koji vole prirodu i avanturu. :)"

Stefan Mišljenović

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.