Prvomajski rafting Tarom, jeep safari NP Sutjeska, hiking Perućica, Višegrad

28. april/2. maj 2017.

5 dana, 4 noćenja

PRVI DAN (petak): Dolazak u kamp

Dolazak u kamp do 19:00h. U večernjim satima zabava u restoranu i druženje uz nezaobilaznu logorsku vatru i muziku. Večera u 21h. Na meniju za večeru nalazi se domaći gulaš, sarme, ćufte, punjene paprike, pastrmka. Noćenje.

DRUGI DAN (subota): Jeep safari tura Nacionalni park “Sutjeska”

Doručak – lagane zakuske sa mezeom, jaja na oko ili omlet sa sirom, kajmak, pršuta, slanina, do svih vrsta domaćih pita ispod sača sa kiselim mlekom.

Polazak na safati avanturu planiran je oko 09:00h. Obilazak dva jezera Zelengore: Donje i Gornje Bare u čijoj su se blizini odigravali presudni trenutci Bitke na Sutjesci iz WWII.  Na Donjim barama se nalazi smopenik Drugoj dalmatinskoj brigadi koja je imala neprikosnoven dobrinos u odbrani protiv okupatora. Obilazak spomenika i groba narodnog heroja Save Kovačevića u Krekovima iznad Doline Heroja. U povratku se obilazi memorijalni kompleks, muzej i spomenik NOB-u na Tjentištu. Za vrijeme boravka na jezeru Donje bare biće organizovan i ručak za sve učesnike.

Večernji sati su rezervisani za večeru, zabavu i  druženje uz nezaobilaznu logorsku vatru i muziku. Na meniju za večeru nalazi se domaći gulaš, sarme, ćufte, punjene paprike, pastrmka.


TREĆI DAN (nedelja): Hiking tura Perućica

Doručak. Polazak na hiking avanturu  oko 09:00h, a povratak u kamp oko 17:00h. 

Put nas ovog dana vodi u NP Sutjeska, u samo srce njegovog najpoznatijeg dijela – prašume Perućice.
Prašuma  Perućica je najvrijedniji biser nacionalnog parka sa površinom od oko 1250ha. U njenom srcu nalazi se prirodni dragulj – vodopad Skakavac koji je sa svojim visinom od 71m jedan od najvećih vodopada Evrope. Put do vodopada vodi kroz gustu i teško prohodnu prašumu i zahteva dobro fizičku i psihičku spremu. Svakom učesniku ekspedicije obezbeđen je bogat i obilan lunch paket. Savetujemo je da sa sobom ponesete kvalitetnu i udobnu obuću za planinarenje/hiking, suvu odeću za presvlaku, energetske barove, vodu.

Povratak u kamp. Slobodno vreme. Večera. Zabava u kampu.

ČETVRTI DAN (ponedeljak): Rafting tura

Doručak – lagane zakuske sa mezom, preko jaja na oko ili omleta sa sirom, kajmakom, pršutom, slaninom, do svih vrsta domaćih sukanih pita ispod sača sa kiselim mlekom.

Nakon doručka, pripreme za polazak na rafting oko 10:00h. Zaduživanje opreme za rafting i polazak ka Brštanovici, polaznoj tački raftinga. Sledi rafting najuzbudljivijim delom Tare, u dužini od oko 20 km i rafting Drinom do kampa, dužine oko 5 km. Tokom raftinga pravi se nekoliko pauza za kupanje, fotografisanje i obilazak nekih od okolnih znamenitosti. Nakon adrenalinske zabave na reci, rafting tura se završava u kampu, odakle se i krenulo na avanturu.

Po povratku u kamp, biće serviran ručak – specijaliteti ispod sača (jagnjetina ili teletina), razne vrste šnicli i odrezaka uz nezaobilaznu splavarsku čorbicu ili supicu sa prilog salatama. U ponudi je izbor od nekoliko vegeterijanskih jela. Slobodno popodne za odmaranje na plažama Drine ili na sportskim terenima i okviru kampa (odbojka, fudbal).

Večera. Prvomajska logorska vatra i zabava u kampu.

PETI DAN (utorak):

Doručak. Polazak za Beograd. U povratku obilazk Višegrada. Dolazak u Beograd u popodnevnim satima.

CENA TURE: 155 €

U cenu je uključeno:

 • Pet dana sa četiri noćenja, kamp Tara-Raft
 • Tri puna pansiona i doručak (10 obroka)
 • Adrenalinski rafting Tarom, neophodna oprema (neopren odela, prsluci, kacige), skipper
 • Jeep safari turu kroz NP Sutjeska
 • Hiking tura prašuma Perućica
 • Prevoz od Rafting Centra do početne tačke raftinga
 • Osiguranje učesnika i sve takse (boravišna, izletnička, NP Sutjeska)

U cenu nije uključeno:

 • Prevoz do kampa (organizujemo prevoz iz Beograda, za minimum 15 učesnika, po ceni od 35 €)
 • Ostali individualni troškovi učesnika

Dodatne napomene:

 • Tura se organizuje za minimum 6 učesnika, uz nephodno članstvo u udruženje Explore Serbia
 • Manje grupe će biti spojene sa većim grupama
 • Za potvrdu ture plaća se avans u iznosu od 50 € po osobi
 • Obavezno poneti važeću ličnu kartu ili pasoš
 • Mogućnost rentanja Enduro Cross Motora i Kajaka
 • Oprema: Za rafting poneti odeću koja se brzo suši; Nije neophodno prethodno veslačko iskustvo. Tokom spusta će u čamcu biti prisutan rafting skiper koji će upravljeti čamcem i brinuti o bezbednosti; Za hiking planinarske cipele ili sportske patike sa jačim đonom, ranac.

Prijave i informacije:

 1. telefonom na broj +381 69 655 777
 2. e-mailom na info@explore-serbia.rs
Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju i opšti uslovi putovanja  organizacije „Explore Serbia“ , Februar 2017. Tura se izvodi u saradnji sa sportsko-rekreativnim centrom “Tara-Raft”
Organizator zadržava pravo izmene programa (redosleda aktivnosti usled neplaniranih okolnosti)
Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

"Jedan od najlepših izleta koji sam doživeo. Sve je bilo odlično organizovano od strane ljudi iz udruženja Explore Serbia, nemam nikakvih zamerki."

Stevan Jovićević

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.