Rafting Limom i kanjon Uvca

Rafting, pešačenje, rekreativno planinarenje, vožnja čamcem.
 

RAFTING LIMOM , SOPOTNICA, JADOVNIK, KANJON UVCA (TURA BR. 1)

Prvi dan (subota 1. maj)

Polazak iz Beograda u 6.30h – parkiralište Interkontinentala, savska strana. Putovanje ka Prijepolju. Oko podneva se stiže u Sopotnicu – zaštićeno prirodno dobro od izuzetnog značaja, poznato po slapovima reke Sopotnice i vodopadima. Ručak.

1. grupa (oni koji idu na rafting)

Odlazak na rafting Limom (prevoz do manastira Kumanice). Rafting na dužini od oko 25 km kroz Kumaničku klisuru do Lučica. Odmor u Lučicama na obali Lima. U večernjim satima povratak u Sopotnicu. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

2. grupa

Odlazak na poludnevni izlet. Obilazak vodopada Sopotnice, Savinih voda. Pešačka tura i rekreativno planinarenje na planini Jadovnik. Tura nije naporna (oko 10 km).

U večernjim satima povratak u Sopotnicu. Večera. Slobodno vreme. Noćenje.

Drugi dan (nedelja 2. maj)

Doručak. Kreće se autobusom i obilazi se manastir Mileševa. Nakon toga se ide ka kanjonu reke Uvac. Pešački obilazak kanjona, specijalnog rezervata prirode, staništa beloglavog supa. Pešačka tura nije naporna (oko 10 km).

Silazak do Uvačkog jezera i vožnja čamcem (katamaranom) kroz meandre kanjona do Ledene pećine uz posmatranje i fotografisanje staništa beloglavog supa.

U poslepodnevnim satima se kreće za Beograd, gde se, uz kraće pauze, stiže u večernjim časovima.

KATEGORIJA: srednja za 1.grupu (rafting), laka za 2. grupu

CENA TURE: 4 400 din.

(doplata za grupu koja ide na rafting je 1 500 din)

U cenu je uključeno:

 • prevoz autobusom,
 • jedno noćenje i pun pansion – u seoskim domaćinstvima (hrana je tradicionalna domaća),
 • rafting (za 1. grupu), uz vođstvo predstavnika rafting kluba koji obezbeđuju skipere i neophodnu opremu – nepromočivo odelo od neoprena i prsluk,
 • lokalne vodiče za obilazak vodopada Sopotnice, Savinih voda, planine Jadovnik, kanjona Uvca,
 • vožnju čamcem (katamaranom) na Uvačkom jezeru
 • troškovi organizacije

NAČIN PLAĆANJA:

 • za rezervaciju ture plaća se 30 % od ukupne cene (turu možete rezervisati i putem formulara na početnoj strani našeg web sajta), a ostatak najkasnije 10 dana pred put.

Napomena:

 • na turu mogu ići samo članovi udruženja „Explore Serbia“, članstvo za 2010. godinu iznosi 500 din, izuzev za mlade do 24 godine, za koje je članstvo besplatno, link za članstvo
 • za izvođenje ture potrebno je minimum 30 putnika
 • na splavarenje je potrebno poneti odeću i obuću koja se brzo suši i ne upija mnogo vode. Za rafting na Limu nije neophodno prethodno veslačko iskustvo. Tokom spusta će u čamcu biti prisutan rafting skiper koji će upravljeti čamcem i brinuti o bezbednosti; rafting se izvodi gumenim nepotopivim čamcima specijalno rađenim za divlje vode. Čamci su kapaciteta 8-10 osoba. Pre starta skiper održava kratak kurs o raftingu. U toku raftinga mogu se nositi foto aparati i kamere koji se čuvaju u specijalnim kesama,
 • za grupu koja ida na pešačenje od opreme je potrebno poneti patike za pešačenje ili planinarske cipele, slojevitu odeću, ranac.

Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju i opšti uslovi putovanja udruženja „Istraži Srbiju“

April 2010.

Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

"Jedan od najlepših izleta koji sam doživeo. Sve je bilo odlično organizovano od strane ljudi iz udruženja Explore Serbia, nemam nikakvih zamerki."

Stevan Jovićević

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.