Rafting Tarom, planinarenje Durmitorom

 

RAFTING TAROM, DURMITOR

– rafting, planinarenje –

6/8. avgust 2010.

PRVI DAN (petak 6. avgust): Polazak iz Beograda u 17h sa parkirališta Sava centra ka kampu na Tari, kod Šćepan Polja gde se stiže u večernjim časovima. Večera i zabava u kampu. Noćenje.

DRUGI DAN (subota 7. avgust): Doručak. Nakon toga priprema za rafting, podela opreme i transfer terenskim vozilima do Brštanovice odakle počinje rafting Tarom na dužini od oko 20 km. Rafting traje oko 3,5 sata sa pauzama za kupanje i odmor na Kulini, Manitim vrelima i Šipčanickom potoku. Povratak u kamp oko 16h. Ručak (specijaliteti domaće kuhinje: čorba, salata, teletina ispod sača, pastrmka na žaru). Slobodno popodne i slobodne aktivnosti. Večera. Zabava u kampu. Noćenje.

TREĆI DAN (nedelja 8. avgust): Doručak. Polazak iz kampa u 7.30h ka Žabljaku. Stižemo na Durmitor, nacionalni park koji je na listi svetske prirodne i kulturne baštine UN. Poludnevno planinarenje na Durmitoru – uspon na Savin kuk (2313 m), obilazak Crnog jezera, ledničkog porekla („gorske oči“).

U poslepodnevnim satima se kreće za Beograd, gde se, uz kraće pauze, stiže u večernjim časovima.

KATEGORIJA: srednja

REZERVACIJE I INFORMACIJE:

1. telefonom na brojeve: +381 (69) 655 777 Tatjana; +381 (64) 196 1298 Dušan

2. e-mailom na: info@explore-serbia.rs

3. putem formulara “Rezerviši turu” na početnoj strani našeg web sajta (tura br. 4)

Napomena:

• za izvođenje ture potrebno je minimum 15 putnika; obavezno poneti ličnu kartu ili pasoš,

• na splavarenje je potrebno poneti odeću i obuću koja se brzo suši i ne upija mnogo vode. Za rafting na Tari nije neophodno prethodno veslačko iskustvo. Tokom spusta će u čamcu biti prisutan licencirani rafting skiper koji će upravljeti čamcem i brinuti o bezbednosti; rafting se izvodi gumenim nepotopivim čamcima specijalno rađenim za divlje vode. Čamci su kapaciteta 10-12 osoba. Pre starta skiper održava kratak kurs o raftingu i važno je da se učesnici pridržavaju uputstva koja dobiju od skipera.

• o kampu Modra Rijeka: raspolaže dvokrevnim, trokrevetnim, četvorokrevetnim i šestokrevetnim sobama. Sobe su u drvenim dvospratnim kućama kupatilom na svakom spratu.

• Za planinarenje na Durmitoru od opreme je potrebno poneti planinarske cipele i ranac.

Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju i opšti uslovi putovanja udruženja „Istraži Srbiju“ Jun 2010.
Organizator zadržava pravo izmene programa
Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga

"Jedan od najlepših izleta koji sam doživeo. Sve je bilo odlično organizovano od strane ljudi iz udruženja Explore Serbia, nemam nikakvih zamerki."

Stevan Jovićević

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.