Šarganska osmica, rafting Tarom 17/18. jul 2010.

 

ŠARGANSKA OSMICA, RAFTING TAROM

– vožnja vozom „Nostalgija“, rafting –

PRVI DAN (subota 17. jul): Polazak iz Beograda u 5.30h sa parkirališta Sava centra ka Mokroj Gori. Poseta etno selu Drvengrad i vožnja vozom „Nostalgija“ Šarganskom osmicom – prugom uskog koloseka (fakultativno).

Od Mokre gore do stanice Šargan Vitasi prolazi se kroz 22 tunela, preko pet mostova, savladava se visinska razliku od 300 metara, na ukupnoj razdaljini od 15.440 metara.

U večernjim satima se stiže u kamp na Tari, kod Šćepan Polja. Večera i zabava u kampu. Noćenje.

DRUGI DAN (nedelja 18. jul): Doručak. Nakon toga priprema za rafting, podela opreme i transfer terenskim vozilima do Brštanovice odakle počinje rafting Tarom na dužini od oko 20 km. Rafting traje oko 3,5 sata sa pauzama za kupanje i odmor na Kulini, Manitim vrelima i Šipčanickom potoku. Povratak u kamp oko 16h. Ručak (specijaliteti domaće kuhinje: čorba, salata, teletina ispod sača, pastrmka na žaru). Posle odmora, polazak za Beograd, u povratku se obilazi čuveni most na Drini u Višegradu, zadužbina Mehmed-paše Sokolovića iz XVI veka, koji je na listi svetske baštine UNESCO i koji je bio inspiracija za roman “Na Drini ćuprija”. Dolazak u Beograd u večernjim satima.

KATEGORIJA: laka

REZERVACIJE I INFORMACIJE:

  1. telefonom na brojeve:+381 69 655 777 Tatjana; +381 64 196 1298 Dušan
  2. e-mailom na info@explore-serbia.rs
  3. putem formulara “Rezerviši turu” na početnoj strani našeg web sajta (tura br. 3)

Napomena:

• za izvođenje ture potrebno je minimum 20 putnika,

• obavezno poneti ličnu kartu ili pasoš,

• na splavarenje je potrebno poneti odeću i obuću koja se brzo suši i ne upija mnogo vode. Za rafting na Tari nije neophodno prethodno veslačko iskustvo. Tokom spusta će u čamcu biti prisutan licencirani rafting skiper koji će upravljeti čamcem i brinuti o bezbednosti; rafting se izvodi gumenim nepotopivim čamcima specijalno rađenim za divlje vode. Čamci su kapaciteta 10-12 osoba. Pre starta skiper održava kratak kurs o raftingu i važno je da se učesnici pridržavaju uputstva koja dobiju od skipera.

o kampu Modra Rijeka: raspolaže dvokrevnim, trokrevetnim, četvorokrevetnim i šestokrevetnim sobama. Sobe su u drvenim dvospratnim kućama sa kupatilom na svakom spratu.

Uz ovaj program važi opšti pravilnik o izvođenju i opšti uslovi putovanja udruženja „Istraži Srbiju“,  Jun 2010.
Organizator zadržava pravo izmene programa
Share this:
Facebooktwittergoogle_pluspinterestlinkedinmail
 

Izjave korisnika naših usluga


Sa ture 1. maj - Sopotnica, rafting Limom, kanjon Uvca:

“Videli smo tako lepe predele Srbije. Celom doživljaju je doprinelo veselo društvo i dobra organizacija. Kada očekujete samo izlet, a dobijete nešto neponovljivo - nemoguće je, a ne ŽELETI OPET!”

Jelica Janković

Kontakt

Ukoliko želite bilo kakvu informaciju možete nam pisati na:
info@explore-serbia.rs

Takođe, možete nas pozvati telefonom na broj +381 69 655 777.