Original price was: 295 €.Current price is: 285 €.
Cena ture
First minute!
14-18. februar 2024.
Datumi
5 dana
Trajanje
12+
Godine
srednje-laka, srednja
Kategorija

Ski centar Kolašin, u svom bajkovitom zimskom izdanju, nudi širok raspon staza prilagođenih svim nivoima skijaša, od početnika do iskusnih profesionalaca. Uz dobre staze i ekipu, svaki trenutak proveden na planini postaje nezaboravan doživljaj.

Bjelasica je po bogatstvu i raznovrsnosti vegetacije najpoznatija planina u Crnoj Gori koja je specifična jer je vulkanskog porekla. Nalazi se između reke Lim i Tara na istoku i Ljuboviđe i Lepenice na severu. Pripada opštinama Kolašin, Mojkovac, Bijelo Polje, Berane i Andrijevica, te je pristupačna iz gotovo svih pravca. Krase je lednička jezera ili „gorske oči“ kojih ima šest. Najpoznatije je Biogradsko jezero, koje sa starom prašumom Biogradska gora čini istoimeni nacionalni park  – najstariji u Evropi. Najviši vrhovi Bjelasice su: Crna glava (2139 m), Zekova glava (2117 m) i Troglav (2072 m).

Na ovom petodnevnom putovanju za sretenjenjske praznike, imaćemo priliku da skijamo/učimo da skijamo na jednom od najlepših skijališta na Balkanu, da se upoznajemo i družimo. Fakultativno ko želi, može probati snowshoeing. Hedonistima preporučujemo spa iskustvo u Bianca Resort & Spa hotelu.

MESTO POLASKA Pakiralište opštine Novi Beograd
VREME POLASKA 12 h Beograd
UKLJUČENO U CENU Prevoz minibusom iz Beograda

Smeštaj u hotelu Čile, na bazi 4 noćenja u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama, sa sopstvenim kupatilom i sa uslugom doručka

Boravišna taksa

Usluge vodiča i organizacija ture

NIJE UKLJUČENO Ski pass (trodnevni ski pass iznosi 56,5 EUR za odrasle, 37,5 EUR za decu do 14 godina). Zvaničan cenovnik možete videti ovde .

Oprema za skijanje i časovi skijanja. Cene najma opreme možete videti ovde, kao i cene časova skijanja sa ski instruktorom.

Ostali nepomenuti obroci

Međunarodno putno zdravstveno osiguranje

Doplata za jednokrevetnu sobu – 12 EUR po noći, po osobi

Doplata za snowshoeing – 40 EUR. Snowshoeing tura se organizuje za minimum 7 ljudi. 

Fakultativni odlazak do SPA, u Bianca Resort & Spa hotelu – 30 EUR dnevno po osobi 

Doplata za polazak iz Novog Sada – 1200 RSD

Dodatne napomene:

 • Neophodna lična oprema za turu Skijanje Kolašin na Bjelasici: Skijaška jakna i ski pantalone, rukavice, skijaška kaciga, ski naočare, ranac, pancerice, skije i štapovi. Naravno, ispod skijaške opreme preporučujemo fine i lagane opcije poput brzosušećih sintetičkih materijala, poliestera ili merino vune. Poneti i naočare za sunce, kremu za sunčanje, nešto grickalica, dovoljno vode, ličnu kartu, zdravstvenu knjižicu. Opremu za skijanje možete i iznajmiti ukoliko nešto od spomenutog nemate. 
 • Za sve one koji ne žele da skijaju, vreme mogu provesti samostalno i uživati u pravoj zimskoj idili.
 • Ukoliko želite smeštaj u hotelu sa 4 * Bianka Resort & Spa, rezervacija ide na upit.

Rezervacije za turu Skijanje Kolašin na Bjelasici:

 • Prilikom prijave plaća se celokupan iznos ili ~ 40 % odnosno 114 EUR, a ostatak najkasnije do 30. januara (plaćanje se vrši preko računa u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate).
 • Sopstveni prevoz: u slučaju da dolazite sopstvenim prevozom, cena ture iznosi 225 EUR i podrazumeva korišćenje vašeg prevoza na lokalnim putevima. Rezervacije: Prilikom prijave plaća se celokupan iznos ili ~ 40 % odnosno 90 EUR, a ostatak najkasnije do 30. januara (plaćanje se vrši preko računa u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu NBS-a na dan uplate).
 • Smeštaj: udobne dvokrevetne i trokrevetne sobe sa sopstvenim kupatilom.
 • Ishrana: obezbeđen doručak tokom 4 dana boravka (četvrtak – nedelja). Za ručak i večeru, preporučujemo restorane u hotelima u blizini ski staza ili u samom Kolašinu.

Uslovi u slučaju otkazivanja od strane putnika:

 • Ukoliko dođe do otkazivanja rezervacije do 30 dana od dana dolaska grupe organizator ne uzima nadoknadu. Ukoliko dođe do otkazivanja rezervacije u periodu od 30 do 7 dana od dana dolaska grupe, organizator zadržava nadoknadu od 40%. Ukoliko dođe do otkazivanja rezervacije u periodu manjem od 7 dana od dana dolaska grupe organizator zadržava  nadoknadu 100%. Napomena: Avans je pri otkazivanju rezervacije je nepovratan, osim u slučaju zamene drugim putnikom.
 • U slučaju promena na monetarnom tržištu, kao i promene u cenama prevoznika i drugih pružalaca usluga, agencija zadržava pravo da koriguje cenu aranžmana.
 • Tura Skijanje Kolašin na Bjelasici se organizuje za minimum 18 prijavljenih putnika.
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili nepovoljnih vremenskih uslova, krajnji rok za obaveštavanje o odlaganju ili otkazu ture od strane organizatora je 5 dana pre polaska.
Organizator ture Skijanje Kolašin na Bjelasici je turistička agencija “Balkanica travel agency” , Bijelo Polje. Turistička agencija Explore Balkans doo nastupa kao subagent organizatora putovanja.
1

Prvi dan (sreda): Beograd - Bjelasica

 • Polazak iz Beograda u 12h, parkiralište opštine Novi Beograd.
 • Putovanje ka Zlatiboru, Prijepolju i Bijelom Polju do ski centra Kolašin, sa usputnim zadržavanjem radi obavljanja graničnih formalnosti i radi pauza. 
 • Dolazak u ski centar Kolašin predviđen je u večernjim časovima. Smeštaj u apartmanima Čile, u dvokrevetnim i trokrevetnim sobama. 
 • Odlazak na zajedničku večeru, po želji. Noćenje. 
2-4

Drugi - četvrti dan (četvrtak - subota): Skijanje na jednom od najmodernijih skijališta u regionu + snowshoeing

 • Tokom ova tri dana, nakon što se probudimo i doručkujemo u smeštaju, krećemo ka stazi. 
 • Čak 45 km uređenih ski staza poseduje ski centar Kolašin 1450/1600, što ga čini izuzetno modernim skijaštem u regionu, i prilagođenim za sve nivoe skijanja – od ‘nisam stao/la na skije do sad’ do ‘skijam profi’. 🙂
 • Za one koji nisu sigurni u svoje skijaške mogućnosti ili jednostavno nisu imali priliku da se oprobaju u ovoj aktivnosti predlažemo vam časove skijanja sa profesionalnim ski instruktorima. Časovi nisu uključeni u cenu. Prilikom prijave, naglasićete nam da želite časove skijanja. Možete uzeti individualan čas ili možemo da vas spojimo sa još nekim iz grupe.
 • Ostatak dana možete sa našim vodičem da skijate i uživate u zimskoj idili. 
 • Nakon skijanja, dolazimo u smeštaj. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. 
 • Ukoliko neko želi da se nakon skijanja opusti i malo relaksira, naša preporuka je spa iskustvo u Bianca Resort & Spa hotelu. 
 • Po želji, jedan od ova tri dana rezervisaćemo u pred večernjim časovima za snowshoeing ili hodanje na krpljama. Minimum za organizaciju je 7 osoba. Cena je 40 eur po osobi. U cenu je uključen vodič i iznajmljivanje opreme za krpljenje. 
5

Peti dan (nedelja): Skijanje i povratak za Beograd

 • Doručak. Transfer do staze. 
 • Poslednji dan iskoristićemo da skijamo do 13h, nakon čega se pakujemo u minibus i krećemo ka Beogradu. 
 • Putovanje ka Beogradu uz usputna zadržavanja. 
 • Dolazak u Beograd u kasnim večernjim časovima.
skijanje na Kolašinu, Bjelasica
skijanje Kolašin
skijanje na Kolašinu, Bjelasica
skijanje Kolašin
skijanje Kolašin
skijanje
skijanje Kolašin
skijanje na Bjelasici Kolašin ski centar