Kalendar tura na kome možete naći definisane datume naših tura. Izaberite iz padajućeg menija mesec, klikom na događaj videćete detalje.

Ukoliko kalendar pregledate putem mobilnog telefona, klikom na znak plus + otvaraju se događaji.

Olimp, Litohoro, kanjon Enipeas »

Planina Olimp, simbol grčke mitologije i dom 12 antičkih bogova sa Zevsom na čelu, najviša je planina u Grčkoj sa vrhom Mitikas na 2918 m. Sa 52 različita vrha, dubokim klisurama, bogatstvom prirodnih resursa, predstavlja i najznačajniji nacionalni park koji se pruža na površini od oko 240 km². Godine 1981. UNESCO je proglasio Olimp za "Rezervat biosfere".

Planinarenje na Olimpu, predstavlja jedinstveni doživljaj i put u prošlost. Posebno ushićenje pruža zadivljujući alpski teren, istaknutost vhova i veličanstveni prizori. Pored Mikitasa, svojom visinom se izdvaja i obližnji vrh Skolio (2.911 m), zatim vrhovi Stefani (2.909 m) i Skala (2.866 m).

Na ovom izazovnom šestodnevnom putovanju, naše polazište ka Olimpu će biti Litohoro, gradić kamenih ulica u kome dominira makedonska arhitektura. Na planinarskoj stazi do Olimpa proći ćemo kroz najlepši deo kanjona Enipeas. Planinarske ture ćemo upotpuniti obilascima, boravkom i kupanjem na Egejskom moru. Obići ćemo živopisno tradicionalno selo Staro Pantelejmon.

Noćenje i buđenje u planinarskim domovima na 2.100 m i 2.700 m na Platuo Muza će nas u potpunosti približiti ovoj mitskoj planini.

Olimp
View Location

View full calendar