Kalendar tura na kome možete naći definisane datume naših tura. Izaberite iz padajućeg menija mesec, klikom na događaj videćete detalje.

Ukoliko kalendar pregledate putem mobilnog telefona, klikom na znak plus + otvaraju se događaji.

Prolazak kroz Petrovaradinske katakombe »


Znamenitost koju morate posetiti u Novom Sadu je Petrovaradinska tvrđava. Ova impresivna tvrđava se naziva „Dunavski Gibraltar“. Strateški položaj grada na Dunavu takođe je pomogao da preraste u važno lučko naselje.

Najveću atrakciju Petrovaradinske tvrđave predstavljaju podzemne vojne galerije ili katakombe, za koje su vezane brojne legende. Od tajnog hodnika ispod Dunava, zatim stotine kilometara tunela, do crkve sa blagom Marije Terezije.

Petrovaradinske katakombe predstavljaju četvorospratni komunikacijsko-odbrambeni sistem u vidu lavirinta, na dužini od 16 km.

Na ovoj turi vas vodimo u avanturu prolaska kroz katakombe, gde ćete se vratiti nekoliko stotina godina unazad. Upoznaćete tajni svet Petrovaradinske tvrđave, koja nikada nije bila osvojena. Zbog svoje sigurnosti, u XIX veku je upravo bila riznica i kojoj se čuvalo zlato i srebro Habsburške monarhije.

Petrovaradinska tvrđava
View Location

Petrovaradinska tvrđava

View full calendar