Kalendar tura na kome možete naći definisane datume naših tura. Izaberite iz padajućeg menija mesec, klikom na događaj videćete detalje.

Ukoliko kalendar pregledate putem mobilnog telefona, klikom na znak plus + otvaraju se događaji.

Category: Hiking
Kanjon Mrtvice i Moračke planine »

Ceo dan

Moračke planine se nalaze u centralnom delu Crne Gore i predstavljaju nastavak grebena planine Lola. Ime su dobile po reci Morači, koja protiče kroz ove predele. Ovaj predeo je poznat po svojoj prirodnoj lepoti i bogatstvu različitih prirodnih fenomena.

Kanjon reke Mrvtice se smatra jednim od najlepših kanjona Evrope. Nalazi se na 35 km udaljenosti od Kolašina, a počinje u selu Velje Duboko. Ovaj kanjon je poznat po svojoj divljoj lepoti i prelepim vodopadima.

Na ovoj vikend turi proći ćemo kroz prelepi kanjon Mrtvice i doživeti njegovu divlju lepotu. Kanjon Mrtvice će pokazati svu svoju snagu u maju kada se sneg na planinama u potpunosti otopi i kreira predivne vodopade celim tokom reke. Posebno atraktivno mesto koje ćemo posetiti je "Kapija želja", prirodni most koji se nalazi u kanjonu. Narednog dana nas očekuje planinarska staza na Moračkim planinama sa tri atraktivna vrha -  Veliki Zebalac, Mali Zebelac i Lijevno.

Kanjon Mrtvice
View Location

Kanjon Mrtvice

View full calendar