Iskustvo

Za rafting nije neophodno prethodno veslačko iskustvo. Tokom spusta u čamcu je prisutan rafting skiper koji upravlja čamcem i brine o vašoj bezbednosti. Rafting se izvodi gumenim nepotopivim čamcima specijalno rađenim za divlje vode. Čamci su kapaciteta 8-10 osoba. Pre starta skiper održava kratak kurs o raftingu, čija upustva svi slede tokom spusta. Pored neopren odela i čizama, dobijate pojas za spasavanje i kacigu čije je nošenje obavezno.

Za kajak nije potrebno prethodno veslačko iskustvo. Kajaci su stabilni i laki za upravljanje. U njih sedaju po 2 osobe. Na nekim kajacima postoji i pomoćno srednje sedište (ukupno tri), gde može sedeti dete između dve odrasle osobe. Kajak ture prate iskusni instruktori kajaka koji pre starta drže kratak kurs o upravljanju kajacima.

Za tandem let sa instruktorom paraglajdinga nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo, znanje ili posebna fizička sprema. Uputstva i informacije su vrlo jednostavne i dobijate ih od pilota paraglajdera pre samog tandem leta.