tokom cele godine
Datumi
1 dan
Trajanje
+7
Godine

Borba mehurima je veoma zabavna igra koja u isto vreme zahteva ozbiljno strateško razmišljanje. Tokom igara svi učesnici moraju da obrate pažnju na svoje saigrače, ali i sami da se snalaze u neobičnim uslovima koje nudi ova igra. Balon (mehur) koji igrači stavljaju oko sebe znatno otežava neposrednu komunikaciju te se zbog toga umesto verbalne komunikacije koriste gestovi ili neki metajezik koji mogu sami da smisle.

Cilj igre je da učesnici shvate kako se informacija može preneti ako glavni način komunikacije nije govor, kako igrači u isto vreme da obrate pažnju na sebe, svoje saigrače, na suprotnu ekipu i na zadatak koji moraju da obave u posebnim okolnostima ove igre.

MESTO SASTANKA Bečej
VREME SASTANKA fleksibilno, po dogovoru
UKLJUČENO U CENU Borba mehurima (fudbal u balonima) u trajanju od 60 do 90 minuta; kombinacija 4 vrste igre

Nadzor i koordinacija instruktora

Sva neophodna oprema

NIJE UKLJUČENO Prevoz do lokacije

Ishrana i ostali individualni troškovi

Dodatne napomene:

 • Borba mehurima (fudbal u balonima) se realizuje za minimum 10 i maksimum 15 osoba. U slučaju da ima manje učesnika, radi se korekcija cene. Data cena je po osobi. U slučaju većeg broja prijavljenih, radi se podela u više grupa koje se rotiraju u igri.
 • Oprema za borbu mehurima: sportska i komotna garderoba, svu ostalu neophodnu opremu obezbeđuje organizator.
 • Program se organizuje vikendom (subota ili nedelja) i potrebna je najava 5 dana ranije.
 • Borba mehurima (fudbal u balonima) se može organizovati bilo kada u godini, izuzev u slučaju nepovoljnih vremenskih uslova.
 • Prevoz do lokacije je sopstveni. Za grupe možemo organizovati prevoz minibusom.
 • Igra se, pored Bečeja, može organizovati i na drugoj lokaciji, što bi podrazumevalo novu ponudu.
 • Program se može upotpuniti i sa drugim outdoor igrama, kao i obilascima, ručkom u nekom od restorana.
 • U ovom programu mogu učestvovati svi, deca i odrasli, porodice sa decom, škole, zaposleni u firmama i slično. Pogodno je i za rođendane, momačke večeri.
Organizator ture je turistička agencija Explore Balkans doo. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Explore Balkans doo. Prema članu 79. Zakona o turizmu za jednodnevne ture nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja
1

Dolazak na lokaciju

 • Sastanak sa instruktorima u dogovoreno vreme u Bečeju ili nekoj drugoj lokaciji po dogovoru.
2

Borba mehurima-fudbal u balonima

 • Upoznavanje se igrom i opremom. Svi učesnici navlače mehure (balone).
 • Start igre koja je obično kombinacija četiri igre:
  1. Daj, care, vojsku! – U igri koja se bazira na klasičnoj igri “Daj, care, vojsku” formira se ljudski zid bez držanja za ruke. Cilj je ne dozvoliti članu protivničke ekipe da se probije kroz “zid”.
  2. Kuglanje balonima – Protivnička ekipa se postavi po terenu poput formacije čunjeva iz kuglanja. Druga ekipa ima pravo na dva “bacanja” (sa određene daljine, na određenom odstojanju mora da se zaleti u njih). Nije bitna samo snaga, važna je i taktika!
  3. Ba-ba-baloni – U ovoj igri se vidi ko je Džoker u ekipi. U igri koja imitira sumo rvanje ekipa odabira određeni broj igrača koji će da okušaju svoje snage. Pobednik je taj koji uspe da obori suparnika. Pobedom dobija status asa u ekipi!
  4. Fudbal u balonima – Ekipe su podeljene u dva tima i igraju klasičan fudbal sa džambo loptama i golovima. I ovde dolazi do izražaja taktika koju ekipe dogovaraju uoči utakmice.
 • Tokom ove igre, zabava je zagarantovana. Pored tim bildinga, pogodna je i za proslave rođendana, porodične zabave, momačke večeri i slično.
borba mehurima
borba mehurima tim bilding
fudbal u balonima
fudbal u balonima tim bilding
borba u mehurima