10,800 RSD
Cena ture

Rezerviši turu

13.jul 2024., Maj-Septembar
Datumi
1 dan
Trajanje
+18
Godine
srednje-teška
Kategorija

Prolazak kroz kanjon reke Tribuće predstavlja ekstremniji vid kanjoning ture. Tura za odvažne u prelepom kanjonu sa vertikalama. Izazov i avantura sa velikom dozom adrenalina.

MESTO SASTANKA Debelo brdo
VREME SASTANKA 8.30 h
UKLJUČENO U CENU Usluge instruktora tokom kanjoninga

Neophodna oprema (neopren odelo, kacige, uže)

NIJE UKLJUČENO Prevoz do lokacije (može se organizovati na zahtev)

Ručak (1300 dinara) i ostali individualni troškovi učesnika

Dodatne napomene:

 • Oprema za kanjon Tribuće: Potrebna je obuća sa čvrstim đonom (sportske patike ili planinarske cipele), poneti rezervnu odeću za presvlačenje, ispod neopren odela za sam kanjoning, najbolje je obući sintetičku odeću (samo kupaći ili šorc i majicu).
 • U dogovoru sa grupom, nakon ture može se organizovati ručak u obližnjem seoskom domaćinstvu.
 • Još neke detalje o samom kanjoningu možete naći u našem članku Šta je kanjoning? Izazov za odvažne ili zabavna avantura?
 • Pogledajte kratak video sa kanjoning ture Tribuća
 • Tura se organizuje za minimum 5 prijavljenih

PROHODNOST: U toplijem delu godine, osim posle velikih kiša.

OPIS: Sam ulaz podseća na ulaz u jamsko grotlo, prvi vodopad je iz dve kaskade i u drugom delu je neopisive lepote. Kanjon je dugačak oko 1 km. Ima 5 vertikala, od 5 do 20 metara. Za početnike, najbolji period za prolazak je leto posle dugih sušnih dana kada je vodostaj dosta nizak.

PRISTUP: Do kanjona Tribuće, dolazi se preko Debelog brda, u selu Gornje Košlje. Na oko 40 km od Valjeva, sa magistralnog puta ka Bajinoj Bašti skrene se na makadamski put ka selu Gornje Košlje. Tim putem se ide oko 15 km, a zatim se nastavlja pešice. Do Tribuće vodi makadamski put u dužini od oko 2.5 km, koji prolazi preko jednog potoka.

Reka Tribuća celim svojim tokom protiče kroz opštinu Ljubovija. Izvire na planini Bobija (1272 m.n.v.). U poslednjoj trećini toka protiče kroz specijalni rezervat prirode, klisuru reke Trešnjice, koja je stanište beloglavog supa. Uliva se u reku Trešnjicu na 314 m.n.v.

Organizator ture je turistička agencija Explore Balkans doo. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Explore Balkans doo. Prema članu 79. Zakona o turizmu za jednodnevne ture nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja
1

Put do Debelog brda

 • Sastanak na Debelom brdu u 8.30h
 • Priprema za kanjoning, podela opreme, uputstva od instruktora, koji će biti zadužen za bezbednost učesnika tokom ture
2

Kanjoning avantura

 • Ulazak u kanjon
 • Prolazak kroz kanjon u trajanju od oko 5h.U kanjonu se uglavnom hoda i skače u bazene, skokovi su bezbedni jer neopren odelo štiti od hladne vode, direktnog kontakta sa stenama i vuče ka površini. Ima nekoliko vertikala gde se spušta niz uže.
 • Nakon ture ručak u seoskom domaćinstvu.
 • Kraj ture u večernjim satima.
Kanjon Tribuće
Kanjon Tribuće
Kanjon Tribuće
Kanjon Tribuće
Tribe canyon
Kanjon Tribuće
kanjoning Valjevske planine
kanjoning Srbija
Kanjon Tribuće
Kanjon Tribuće
Kanjon Tribuće
Kanjon Tribuće
Kanjon Tribuće
Kanjon Tribuće
Kanjon Tribuće
Tribe canyon