5,000 RSD19,900 RSD
Cena ture
tokom cele godine
Datumi
1 dan
Trajanje
+7
Godine
laka
Kategorija
Fruška gora
Lokacija

Hiking tura u Nacionalnom parku Fruška gora. Fruška gora nekada davno je bila usamljeno ostrvo u Panonskom moru. Sada je to prelepa planina sa blagim padinama, stogodišnjim šumama, vinogradima i brojnim manastirima.

Na ovoj turi ići ćemo kružnom pešačkom stazom od Iriškog venca do Ledinačkog jezera, kao i atraktivnom stazom Rubenov krug.

MESTO SASTANKA u blizini vašeg smeštaja ili po dogovoru
VREME SASTANKA 9.00h
UKLJUČENO U CENU Prevoz iz Beograda ili Novog Sada do Fruške gore

Pešačka tura na Fruškoj gori

Ulaznica za nacionalni park Fruška gora

NIJE UKLJUČENO Ručak

Ostali nepomenuti troškovi

Dodatne napomene:

 • Oprema za turu Fruška gora pešačenje: Duboke planinarske cipele sa vibram đonom ili sportske patike sa jačim đonom, ranac, slojevita garderoba, prilagođena vremenskim uslovima, preporučujemo štapove, poneti dovoljno vode i malo hrane (grickalice, sendviči, voće).
 • Podaci o pešačkoj stazi:
  • Dužina: 12 km
  • Ukupni uspon/spust: 350 m
  • Težina: laka
  • Trajanje: oko 4h
 • Privatna tura Fruška gora pešačenje, se organizuje za minimum 1 osobu, a maksimum 4 osobe. U zavisnosti od broja prijavljenih, menja se cena. Cena ture za jednu osobu iznosi 19900 dinara, za dve osobe iznosi 9900 dinara po osobi, za tri osobe je 6600 dinara po osobi i za četiri osobe je 5000 dinara po osobi.
 • Turu je neophodno rezervisati najkasnije 2 dana pre željenog datuma.
 • U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova krajnji rok za za obaveštavanje o odlaganju ili otkazu ture je 2 dana pre polaska.

Iriški venac – raskrsnica fruškogorskih puteva

Iriški venac je mesto gde se ukrštaju gotovo svi putevi ka najpopularnijim izletištima na Fruškoj gori. Ovde se nalazi pregršt planinarskih i pešačkih staza. Svim ljudima koji posete ovo mesto nude veliki broj mogućnosti za fizičke aktivnosti i kvalitetan aktivan odmor na Fruškoj gori, u kojem mogu uživati kako pojedinci, tako i porodice.

Ledinačko jezero se nalazi na severnoj padini Fruške gore, nedaleko od mesta Stari Ledinci. Jezero je nastalo tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Tada su oštećene pumpe napuštenog kamenoloma „Srebro“ prestale da pumpaju vodu iz kamenoloma. Podzemne vode, kao i vode iz dve rečice, Lukinog sveca i Srebrnog potoka, počele su da pune kamenolom, čime je nastalo jezero. Jezero je u obliku zrna pasulja i skoro sa svih strana je okruženo strmim liticama. Voda na površini je zelena i čista, zbog konstantnog dotoka iz pritoka, a hladna tokom letnjih meseci. Do jezera nije dozvoljen pristup, pošto je u privatnom vlasništvu, ali se može doći do vidikovca gde se pruža lep pogled.

Organizator ture je turistička agencija Explore Balkans doo. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Explore Balkans doo.
Prema članu 79. Zakona o turizmu za jednodnevne ture nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja
1

Sastanak sa vodičem u Beogradu ili Novom Sadu

 • Sastanak ispred vašeg smeštaja u Beogradu ili Novom Sadu u 9.00h.
 • Putovanje do Fruške gore autom u trajanju od oko 1h iz Beograda i oko 30 minuta iz Novog Sada.
2

Pešačka tura na Fruškoj gori

 • Polazak na pešačenje oko 10h.
 • Kreće se od Iriškog venca stazom Rubenov krug. Zatim idemo dalje do vidikovca na prelepo Ledinačko jezero tirkizne boje. Nakon kraće pauze na vidikovcu, nastavljamo dalje stazom nazad do Iriškog venca.
 • Pešačka tura je lake zahtevnosti, u ukupnom trajanju od oko 4h sa pauzama. Dužine je 12 km, sa oko 350 m uspona i spusta. Najvećim delom ide šumskim stazama.
3

Etno restoran ili vinarija

 • Nakon pešačenja, može se organizovati kasni popodnevni ručak u obližnjem restoranu ili degustacija vina sa ručkom u privatnoj vinariji.
Fruška gora hiking
Ledinačko jezero na Fruškoj gori
Fruška Gora hiking
Fruška Gora hiking
Fruška gora hiking
Ledinačko jezero na Fruškoj gori
Fruška gora manastir Staro Hopovo
Pešačenje na Fruškoj gori
pešačke ture iz Beograda Fruška gora
Fruška gora pešačenje
Fruška gora zimiski hiking
Fruška gora hiking
Fruška gora zalazak
Ledinačko jezero Fruška gora
Fruška Gora hiking
Hiking Fruška gora
Fruška gora u proleće pešačenje
Manastir Staro Hopovo
Fruška gora hiking
Fruška gora hiking
Fruška gora manastir Staro Hopovo
Fruška gora manastir Novo Hopovo
Fruška gora manastir Novo Hopovo
Fruška gora hiking
Fruška gora Popovica
Fruška gora pešačenje