Original price was: 2,900 RSD.Current price is: 2,300 RSD.
Cena ture
13.novembar
Datumi
1 dan
Trajanje
+7
Godine
laka
Kategorija
Fruška gora
Lokacija

Hiking tura u Nacionalnom parku Fruška gora. Fruška gora nekada davno je bila usamljeno ostrvo u Panonskom moru. Sada je to prelepa planina sa blagim padinama, stogodišnjim šumama, vinogradima i brojnim manastirima.

Na ovoj turi ići ćemo kružnom pešačkom stazom od Iriškog venca do Ledinačkog jezera, stazom Rubenov krug do Zmajevca. 

MESTO POLASKA Beograd, parkiralšte opštine Novi Beograd
VREME POLASKA 7.30h
UKLJUČENO U CENU Prevoz iz Beograda

Pešačka tura na Fruškoj gori

Ulaznica za nacionalni park Fruška gora

NIJE UKLJUČENO Ručak

Ostali nepomenuti troškovi

Dodatne napomene:

 • Oprema: Duboke planinarske cipele sa vibram đonom ili sportske patike sa jačim đonom, ranac, slojevita garderoba, prilagođena vremenskim uslovima, preporučujemo štapove, poneti dovoljno vode i malo hrane (grickalice, sendviči, voće).
 • Podaci o pešačkoj stazi:
  • Dužina: 12 km
  • Ukupni uspon/spust: 350 m
  • Težina: laka
  • Trajanje: oko 5 h sati sa pauzama
 • Za realizaciju ture Fruška gora hiking, neophodno je minimum 18 prijavljenih.
 • Data cena je za članove „Explore Serbia“. Informacije o članstvu možete naći ovde. Za one koji nemaju člansku kartu, cena iznosi 2900 dinara.
 • Sopstveni prevoz: u slučaju da dolazite sopstvenim prevozom, cena ture iznosi 1600 dinara (uz članske karte Explore Serbia) ili 2200 dinara (za one koji nemaju člansku kartu).
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili nepovoljnih vremenskih uslova, krajnji rok za obaveštavanje o odlaganju ili otkazu ture od strane organizatora je 2 dana pre polaska.

Iriški venac – raskrsnica fruškogorskih puteva

Iriški venac je mesto gde se ukrštaju gotovo svi putevi ka najpopularnijim izletištima na Fruškoj gori. Ovde se nalazi pregršt planinarskih i pešačkih staza. Svim ljudima koji posete ovo mesto nude veliki broj mogućnosti za fizičke aktivnosti i kvalitetan aktivan odmor na Fruškoj gori, u kojem mogu uživati kako pojedinci, tako i porodice.

Ledinačko jezero se nalazi na severnoj padini Fruške gore, nedaleko od mesta Stari Ledinci. Jezero je nastalo tokom NATO bombardovanja 1999. godine. Tada su oštećene pumpe napuštenog kamenoloma „Srebro“ prestale da pumpaju vodu iz kamenoloma. Podzemne vode, kao i vode iz dve rečice, Lukinog sveca i Srebrnog potoka, počele su da pune kamenolom, čime je nastalo jezero. Jezero je u obliku zrna pasulja i skoro sa svih strana je okruženo strmim liticama. Voda na površini je zelena i čista, zbog konstantnog dotoka iz pritoka, a hladna tokom letnjih meseci. Do jezera nije dozvoljen pristup, pošto je u privatnom vlasništvu, ali se može doći do vidikovca gde se pruža lep pogled.

Izletište Zmajevac na Fruškoj gori

Zmajevac se nalazi na najvišim delovima Fruške gore, a sa ovog velelepnog mesta pruža se nesvakidašnji pogled na ceo Srem. Ovo je jedno od omiljenih odredišta za sve zaljubljenike u prirodu i one koji žele da savršeno provedu svoj dan u takvom okruženju.

U izletištu nalazi se veliki broj drvenih klupa, stolova, kao i letnjikovaca. Nakon trčanja, pešačenja ili vožnje biciklom ovo je idealno mesto da se napravi pauza i predahne.

Organizator ture je turistička agencija Explore Balkans doo. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Explore Balkans doo.
Prema članu 79. Zakona o turizmu za jednodnevne ture nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja
1

Beograd - Fruška gora

 • Polazak iz Beograda u 7.30h
 • Putovanje prema Fruškoj gori. Nakon sat i po vožnje dolazimo do startne tačke na Iriškom Vencu, odakle kreće naša pešačka tura.
2

Pešačka tura na Fruškoj gori

 • Polazak na pešačenje oko 9.15h od Iriškog venca do vidikovca na prelepo Ledinačko jezero tirkizne boje. Nakon kraće pauze na vidikovcu, nastavljamo dalje stazom Rubenov krug do Zmajevca, izletišta gde ćemo napraviti pauzu i odakle se pruža nesvakidašnji pogled na ceo Srem.
 • Pešačka tura je lake zahtevnosti, u ukupnom trajanju od oko 5h sa pauzama. Dužine je 12 km, sa oko 350 m uspona i spusta. Najvećim delom ide šumskim stazama.
3

Ručak u obližnjoj vinariji ili restoranu

 • Nakon pešačenja, može se organizovati kasni popodnevni ručak u obližnjoj vinariji ili salašu.
 • Povratak za Beograd gde stižemo oko 20h.
Fruška gora u jesen
Ledinačko jezero Fruška gora
Fruška gora staza Rubenov krug
Fruška Gora hiking
Fruška gora hiking
Pešačenje na Fruškoj gori
Fruška gora pešačenje
Fruška gora zalazak
Ledinačko jezero na Fruškoj gori
Fruška Gora hiking
Ledinačko jezero na Fruškoj gori
Fruška gora hiking
Fruška Gora hiking
Fruška gora u jesen
Hiking Fruška gora
Manastir Staro Hopovo
Fruška gora hiking
Fruška gora hiking
Fruška gora manastir Staro Hopovo
Fruška gora manastir Novo Hopovo
Fruška gora manastir Novo Hopovo
Fruška gora hiking
Fruška gora u jesen