11.februar 2024.
Datumi
1 dan
Trajanje
+10
Godine
laka
Kategorija
Fruška gora
Lokacija

Zimska hiking tura u Nacionalnom parku Fruška gora. Fruška gora nekada davno je bila usamljeno ostrvo u Panonskom moru. Sada je to prelepa planina sa blagim padinama, stogodišnjim šumama, vinogradima i brojnim manastirima. Kružna pešačka staza od Vrdnika vodi lepim šumskim puteljcima. Obići ćemo izletište Lazin vir, zatim ćemo ići preko Kanovog brda i doći do jednog od vidikovaca na Ledinačko jezero.

Nakon pešačke ture poseta privatnoj vinariji i po želji kupanje u termalnoj vodi lekovite banje Vrdnik.

MESTO POLASKA Beograd, parkiralište opštine Novi Beograd
VREME POLASKA 7.30h
UKLJUČENO U CENU Prevoz iz Beograda

Pešačka tura na Fruškoj gori

Ulaznica za nacionalni park Fruška gora

Obilazak vinarije u Irigu sa stručnim vodičem

Osiguranje od nezgode

NIJE UKLJUČENO Ručak

Ulaznica za termalne bazene u Vrdniku (700 dinara)

Ostali nepomenuti troškovi

Dodatne napomene:

 • Oprema za turu: Duboke planinarske cipele sa vibram đonom ili duboke cipele/čizme za sneg, ranac, slojevita garderoba, topla za zimski uslove (zimska jakna, kapa, kamašne, rukavice), preporučujemo štapove, poneti dovoljno vode i malo hrane (grickalice, sendviči, voće). Za one koji idu na kupanje u termalne bazene, potrebno je poneti kupaći, peškir i papuče.
 • Informacije o pešačkoj stazi: kružna staza, srednje-laka, dužine oko 15 km, trajanje oko 5 do 6 sati, uspon/spust oko 400 m.
 • Tura se organizuje za minimum 18 prijavljenih putnika.
 • Zbog zimskih uslova, mogućeg dubokog snega i blata, staza se ne preporučuje za decu mlađu od 10 godina.
 • Data cena je za članove „Explore Serbia“. Informacije o članstvu možete naći ovde. Za one koji nemaju člansku kartu, cena iznosi 4300 dinara.
 • Sopstveni prevoz: u slučaju da dolazite sopstvenim prevozom, cena ture iznosi 2300 dinara (uz članske karte Explore Serbia) ili 3300 dinara (za one koji nemaju člansku kartu).
 • Osiguranje od nezgode: da bi bila aktivna ova vrsta osiguranja, potrebno je da nam prilikom prijave pošaljete svoj matični broj (JMBG).
 • U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili nepovoljnih vremenskih uslova, krajnji rok od strane organizatora za obaveštavanje o odlaganju ili otkazu ture je 2 dana pre polaska.
 • Otkazi putovanja od strane putnika: 

  • U slučaju otkaza putovanja od strane putnika, 5 i više dana pre datuma ture, Agencija zadržava iznos od 20 % na troškova rezervacije.
  • U slučaju da putnik otkaže putovanje manje od 5 dana pre putovanja, agencija zadržava pravo na celokupan iznos. U slučaju zamene drugim putnikom koji pronađe ili sam putnik ili Agencija, putniku se vraća 90 % uplaćenog iznosa.
  • U slučaju bolesti putnika i otkaza do 3 dana pre ture, uplaćeni novac se može vratiti ili se iznos može prebaciti za neku drugu turu u organizaciji Agencije, a putnik je dužan da pismenim putem pošalje medicinsku dokumentaciju o nastaloj bolesti. U slučaju bolesti putnika i otkazu manje od 3 dana pre ture, pored slanja medicinske dokumentacije o nastaloj bolesti, putnik je u obavezi da Agenciji nadoknadi učinjene troškove (troškove prevoza i organizacije putovanja), a deo novca se može refundirati.
Organizator ture je turistička agencija Explore Balkans doo. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Explore Balkans doo.
Prema članu 79. Zakona o turizmu za jednodnevne ture nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja
1

Beograd - Fruška gora

 • Polazak iz Beograda u 7.30h
 • Putovanje prema Fruškoj gori. Nakon sat i po vožnje dolazimo do startne tačke u Vrdniku, odakle kreće naša pešačka tura.
2

Pešačka tura na Fruškoj gori

 • Polazak na pešačenje oko 9.00h iz Vrdnika od manastira Ravanica. Na stazi od atrakcija ćemo obići Lazin vir, izletište gde se nalazi mali vodopad i izvor. Nastavak staze ide preko Kanovog brda gde se nalazi lep vidikovac i četinarska šuma. Naše odredište će biti jedan od vidikovca na Ledinačko jezero. Jezero je u obliku zrna pasulja i skoro sa svih strana je okruženo strmim liticama. Pravi je biser Fruške gore, a karakteriše ga zelena i tirkizna boja (u zavisnosti od godišnjeg doba i vegetacije). Povratak do Vrdnika drugom stazom nazad.
 • Pešačka tura je srednje-laka, u trajanju od oko 5-6 sati sa pauzama. Dužine je oko 15 km, sa oko 400 m uspona i spusta. Kružna staza koja najvećim delom ide šumskim puteljcima, delom preko livade i utabanog zemljanog puta.
3

Poseta privatnoj vinariji - termalni bazeni Vrdnik

 • Nakon pešačke ture odlazak u privatnu vinariju u Irigu, gde će nas dočekati domaćini i upoznati sa svojom vinarijom. Imaćete prilike da kupite vina, po želji možemo organizovati i ručak.
 • Nakon posete vinariji, fakultativni odlazak na kupanje u termalnim bazenima banje Vrdnik. Voda je lekovita, temperatura je oko 30 C °. Kupanje u trajanju od oko 2,5 sata. Cena ulaznice je 700 dinara i plaća se na licu mesta.
 • Oni koji ne žele da idu na kupanje, vreme mogu provesti u Vrdniku u nekom od kafića/restorana.
 • Polazak za Beograd je planiran oko 19.30h, gde stižemo do 21h.
Fruška gora u zimu
Fruška Gora hiking
Fruška gora heart hiking mark
Fruška gora pešačenje
Fruška gora zimski hiking
Hiking Fruška gora
Fruška gora hiking
Fruška gora u zimu
Fruška gora zimski hiking
Fruška gora zimski hiking
Fruška gora hiking
Fruška gora zimski hiking
Fruška gora zima
Fruška gora zalazak
Fruška gora zimski hiking
Fruška gora zimsko pešačenje
Fruška Gora hiking
Fruška gora zimski hiking
Fruška gora Andrevlje Letenka zimski hiking