18.maj 2024., april-maj
Datumi
1 dan
Trajanje
+7
Godine
laka
Kategorija

Jednodnevna kajak avantura u živopisnoj Ovčarsko-kablarskoj klisuri. Veslanje pored okomitih litica klisure, bogate biljnim i životinjskim svetom, pružiće vam pravi užitak i relaksaciju na vodi.

Zaštićeno je prirodno područje sa oko 150 vrsta ptica, 30 vrsta riba i više od 600 biljnih vrsta. Odlikuje se strmim, visokim krečnjačkim stranama sa nekoliko pećina. Klisura je uklesana između 985 metara visoke planine Ovčar na jugu i 889 metara visokog Kablara na severu, po čemu je dobila svoje ime.

MESTO SASTANKA Ovčar Banja
VREME SASTANKA 11 h
UKLJUČENO U CENU Kajak tura i neophodna oprema, uz pratnju iskusnih instruktora

Usluge vodiča i organizacija ture

Osiguranje od nezgode

NIJE UKLJUČENO Prevoz do Ovčar Banje

Ručak u Ovčar Banji

Ostali individualni troškovi učesnika

Dodatne napomene:

 • Oprema za turu Ovčarsko-kablarska klisura vožnja kajaka: Najbolje je obući sintetičku majicu jer se brzo suši i šorc. Ispod majice i šorca najbolje obući kupaći. Možete obući papuče ili sportske patike. Ukoliko je jako toplo, obavezno ponesite zaštitu od sunca: kapu, šešir, naočare i kreme sa UV faktorom. Poneti rezervnu presvlaku i rezervnu obuću. Poneti dovoljno vode, bar 1 l, nešto hrane (čokoladice, voće).
 • Tura Ovčarsko-kablarska klisura vožnja kajaka spada u laku kategoriju. Za kajaking nije neophodno prethodno iskustvo, pre starta, instruktori drže kratak kurs.
 • Osiguranje od nezgode: da bi bila aktivna ova vrsta osiguranja, potrebno je da nam prilikom prijave pošaljete svoj matični broj (JMBG).
 • Tura se organizuje za minimum 10 osoba. U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili nepovoljnih vremenskih uslova, krajnji rok za obaveštavanje o odlaganju ili otkazu ture  je 2 dana pre polaska.
 • Otkazi putovanja od strane putnika: 

  • U slučaju otkaza putovanja od strane putnika, 5 i više dana pre datuma ture, Agencija zadržava iznos od 20 % na troškova rezervacije.
  • U slučaju da putnik otkaže putovanje manje od 5 dana pre putovanja, agencija zadržava pravo na celokupan iznos. U slučaju zamene drugim putnikom koji pronađe ili sam putnik ili Agencija, putniku se vraća 90 % uplaćenog iznosa.
  • U slučaju bolesti putnika i otkaza do 3 dana pre ture, uplaćeni novac se može vratiti ili se iznos može prebaciti za neku drugu turu u organizaciji Agencije, a putnik je dužan da pismenim putem pošalje medicinsku dokumentaciju o nastaloj bolesti. U slučaju bolesti putnika i otkazu manje od 3 dana pre ture, pored slanja medicinske dokumentacije o nastaloj bolesti, putnik je u obavezi da Agenciji nadoknadi učinjene troškove (troškove prevoza i organizacije putovanja), a deo novca se može refundirati.
Organizator ture je turistička agencija Explore Balkans doo. Uz ovaj program važi Pravilnik o izvođenju tura Explore Balkans doo. Prema članu 79. Zakona o turizmu za jednodnevne ture nije obezbeđena zaštita u pogledu garancije putovanja
1

Ovčar Banja

 • Putovanje ka Ovčar Banji, dolazak do 11h.
 • Kratka pauza radi osveženja.

2

Kajak avantura kroz Ovčarsko-kablarsku klisuru

 • Priprema za kajak turu, zaduživanje kajak opreme (pojas, vesla, kajak), uputstva od instruktora.
 • Početak kajak ture prve grupe u 11h i druge grupe u 15 h. Trajanje avanture je oko 4 sata sa pauzama za odmaranje i fotografisanje.
 • Dužina staze je 9 km.
 • Nakon kajak ture moguć odlazak do obližnjeg restorana u Ovčar Banji na ručak.
Ovčarsko-kablarska klisura kajak tura
Ovčarsko-kablarska klisura kajak tura
Ovčarsko-kablarska klisura vožnja kajaka
Zapadna Morava vožnja kajaka
kajak tura Ovčarsko-kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura kajak tura
meandri Zapadne Morave
Ovčarsko-kablarska klisura kajak tura
Zapadna Morava vožnja kajaka
kajak tura Ovčarsko-kablarska klisura
Ovčarsko-kablarska klisura kajak tura
Ovčarsko-kablarska klisura kajak tura
isposnica Svetog Save Kablar
kajak tura Ovčarsko-kablarska klisura
vožnja kajaka Ovčarsko-kablarska klisura